• Regina Elisabeta a Marii Britanii a fost testată pozitiv pentru Covid, a anunțat Palatul Buckingham.
  • Palatul a precizat că monarhul se confruntă cu „simptome ușoare asemănătoare unei răceli”, dar se așteaptă să continue „îndatoririle ușoare”, la Windsor, în cursul săptămânii viitoare.
  • Anunțul vine la câteva săptămâni după ce regina a devenit cel mai longeviv monarh din Marea Britanie, ajungând la Jubileul de platină, la 70 de ani, pe 6 februarie.

Regina Elisabeta a Marii Britanii are Covid-19. Palatul Buckinghan a spus că șeful statului se confruntă cu „simptome asemănătoare răcelii”, dar își va continua „sarcinile ușoare”, la Windsor, săptămâna viitoare. Regina Elisabeta, în vârstă de nouăzeci și cinci de ani, a intrat în contact cu fiul ei cel mare, prințul Charles de Wales, care a fost testat pozitiv săptămâna trecută.

O sursă din anturajul familiei regale a dezvăluit în 10 februarie, pentru Reuters, că prințul Charles s-a întâlnit cu mama lui, regina Elisabeta a II-a, cu două zile înainte să fie testat pozitiv cu noul coronavirus. Sursa a precizat, la acea vreme, că suverana nu prezenta niciun simptom şi că starea ei de sănătate este monitorizată cu atenţie.

„Ea va continua să primească îngrijiri medicale și va urma toate liniile directoare corespunzătoare”, a precizat palatul într-o declarație.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Anunțul vine la câteva săptămâni după ce regina a devenit cel mai longeviv monarh din Marea Britanie, ajungând la Jubileul de platină, la 70 de ani, pe 6 februarie.

În această săptămână, Camilla, soţia prinţului Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii, a fost și ea testată pozitiv cu noul coronavirus şi este în autoizolare, a anunţat, luni, biroul de presă de la Clarence House, reşedinţa oficială a prinţului Charles.