• La șapte ani de la Brexit, britanicii doresc să revină în UE, arată cel mai recent sondaj YouGov Brexit.
  • Cei care au participat la sondaj au declarat că au mai multă încredere în Comisia Europeană decât în guvernul britanic.
  • Statisticile arată că 58% dintre repondenți ar vota pentru reintrarea în blocul UE.

Britanicii vor să revină în Uniunea Europeană, sugerează cel mai recent sondaj YouGov Brexit. Statisticile arată că 58% dintre repondenți ar vota pentru reintrarea în blocul UE, scrie The Guardian. Cei care au participat la sondaj au declarat că au mai multă încredere în Comisia Europeană decât în guvernul britanic.

Atât britanicii, cât și europenii sunt, de asemenea, mult mai puțin predispuși să creadă că alte țări vor urma exemplul Brexitului, iar britanicii sunt mai optimiști cu privire la viitorul blocului Uniunii, și au mai multă încredere în Comisia Europeană decât în propriul guvern.

Datele celui mai recent sondaj YouGov Brexit au arătat că 58,2% dintre britanici ar vota acum pentru a reveni în UE. Procentul este doar cu o fracțiune mai mic decât cel de 60% din luna februarie a acestui an, atunci când a fost înregistrată cea mai mare cifră din februarie 2012 și până în prezent.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Întrebați dacă vor să rămână sau să iasă din UE, 62% dintre repondenții din Franța și 63% din Italia, care se numără în mod tradițional printre cele mai puțin entuziaste state membre ale UE, au răspuns că ar vota pro rămânerii în blocul comunitar.

Citește și