• 68% dintre repondenții unui sondaj efectuat în UK au avut o părere negativă despre Meghan Markle.
  • Prințul Harry a fost și el defavorizat de publicul britanic, 63% dintre repondenți având o opinie „total negativă” despre el, iar doar 28% având o părere pozitivă.
  • Regina Elisabeta a II-a a rămas cel mai bine cotat membru al familiei regale, cu o popularitate de 80%, în timp ce prințesa Kate a obținut un rating de 66%.

Un nou sondaj sugerează că opinia publică despre ducesa de Sussex, Meghan Markle, în Marea Britanie, a scăzut la un minim istoric, scrie The Independent. Potrivit sondajului realizat de YouGov pe un eșantion de 2.014 persoane, 68% dintre repondenți au avut o părere negativă despre Meghan, în timp ce doar 21% au avut o părere pozitivă. Acesta reprezintă cel mai scăzut nivel al favorabilității înregistrat vreodată pentru Meghan, cu un rating de -47.

Comparativ cu un sondaj anterior din aprilie, părerea pozitivă despre Meghan a scăzut cu trei puncte, iar „opinia negativă totală” a crescut de la 65% la 68%. Prințul Harry, soțul lui Meghan, nu a avut parte de o favoare mai mare din partea publicului britanic, cu 63% dintre repondenți având o „opinie total negativă” despre el, iar doar 28% având o părere pozitivă.

Regina Elisabeta a II-a a câștigat inimile britanicilor

În același timp, regina Elisabeta a II-a a rămas cel mai bine cotată membru al familiei regale, cu o popularitate de 80%, urmată de prințesa regală cu 66%. Prințul Charles și soția sa, Kate Middleton, au obținut un rating de 65% din partea repondenților.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
REPETENȚII...DE LA COADA EUROPEI
EUROPA OFERĂ EMOȚIE, SUA ACȚIUNE

Popularitatea Ducilor de Sussex a scăzut în Marea Britanie

Pe de altă parte, Spotify a anunțat că nu va reînnoi contractul de producție în valoare de 20 de milioane de dolari cu compania Archewell Audio, înființată de Harry și Meghan pentru a produce podcasturi care să susțină voci diverse. Această decizie vine la mai puțin de un an de la lansarea companiei și în contextul în care popularitatea cuplului în Marea Britanie a scăzut semnificativ.

Popularitatea familiei regale a crescut cu un rating de 28

Sondajul a arătat că popularitatea familiei regale a crescut cu un rating de 28 față de 25 în aprilie. Monarhia britanică în sine a obținut un rating de 25, în creștere față de 19 înregistrat anterior.

În timp ce se adresa criticilor cu privire la relevanța familiei regale, prințul William a afirmat că este greu ca publicul să vadă întregul spectru al contribuțiilor familiei regale, dar că ei continuă să se implice în diferite cauze și să ajute oamenii cât pot.

„Suntem cu toții foarte ocupați și cred că este greu uneori să vedem ce aduce familia și ce facem noi”, a declarat el. Dar cantitatea de cauze, interesele, cinele, întâlnirile, vizitele, orice ar fi, pe care le facem zi de zi, zi de zi, pe tot parcursul anului, întotdeauna am fost implicați în asta”.

Astfel, starea actuală a opiniei publice în Marea Britanie arată o scădere semnificativă a favorabilității pentru Meghan Markle și Prințul Harry, în timp ce regina Elisabeta a II-a și prințesa regală rămân cele mai bine cotate figuri din familia regală.

Citește și: