• Restricții de trafic au fost impuse în Bruxelles pentru a opri protestele.
  • Protestele del a Bruxelles au fost inspirate de mișcarea „Freedom Convoy”.
  • Lucrătorii nevaccinați de peste 50 de ani din Italia vor fi suspendați.

Au fost proteste în Capitala Belgiei. Autoritățile de la Bruxelles au impus restricții pentru a opri protestele inspirate de camionagii din „Freedom Convoy”. Acest gen de proteste a avut succes în Canada, iar certificatul verde a fost anulat, însă protestatarii din Bruxelles nu s-au bucurat de același succes. Poliția a intervenit în forță.

Și la Roma săptămâna a debutat cu proteste. Asta pentru că muncitorii nevaccinați din Italia în vârstă de peste 50 de ani sunt suspendați de astăzi. Ministrul adjunct al Sănătății, Andrea Costa, a declarat că Green Pass-ul va rămâne în vigoare chiar și după data de expirare programată, adică 15 iunie.

Puteți să vă întoarceți la gara Gare du Midi, dar trebuie să vă lăsați steagurile și toate lucrurile aici”, a transmis un ofițer de poliție.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.
NE IA A.I.-UL JOBUL?

Pe drumurile principale către Bruxelles, poliția a redirecționat dubele, rulotele, rulotele, autobuzele și mașinile către o zonă de protest autorizată – o parcare de 10.000 de locuri abia intrată în structura orașului.

Corupților, ne-am rupt vocile ca sa fim auziți. Vrem să fim auziți? Cine ne ascultă?”, a spus un protestatar.

Suntem aici în Piazza Venezia.Până la urmă au blocat careul. Am fost liniștiți, poliția a blocat piața. Noi stăm aici toată ziua, stăm aici. Cred că nu vom avea un răspuns. Poliția nu lasă oamenii să intre în Piazza Venezia, dar noi suntem aici, suntem aici”, a declarat un alt protestatar.