• Protestele din Franța continuă și 7.000 de ofițeri au fost mobilizați pentru a le opri.
  • În stradă au fost trimise trupe blindate și au fost instalate tunuri cu apă.
  • Câțiva protestatari au fost reținuti și mai multe mașini au încercat să intre în țară ilegal, pentru a lua parte la proteste.

Protestele din Franța continuă, iar poliția a trebuit să intervină, pentru a le opri. Restricțiile îi nemulțumesc din ce în ce mai tare pe locuitorii țării. Aceștia își exprimă nemulțumirea în stradă.

În decursul zilei de sâmbătă, poliția franceză a trebuit să intervină, deoarece peste 500 de mașini au încercat să intre ilegal în țară, pentru a lua parte la proteste. „Convoiul de libertate”, cum a fost numit prostestul din Canada, pare că a fost o sursă de inspirație pentru francezi.

Pentru oprirea protestelor din Franța, au fost mobilizați peste 7.000 de ofițeri. De asemenea poliția a trimis mai multe trupe blindate dislocate, a creat puncte de control și a instalat și tunuri cu apă. Cel puțin doi protestatari au fost reținuți, deoarece aveau asupra lor ciocane și cuțite.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Ce spune Emanuel Macron despre protestele din Franța

Suntem cu toţii obosiţi, la nivel colectiv, din cauza a ceea ce trăim de doi ani. Această stare de oboseală se manifestă în mai multe moduri: la unii prin dezordine, la alţii prin depresie. Se observă o suferinţă mentală foarte puternică, la tineri şi la mai puţini tineri. Şi, adesea, această oboseală se traduce prin furie. Eu înţeleg şi respect. Dar fac apel la cel mai mare calm„, a spus Emmanuel Macron într-un interviu acordat cotidianului Ouest France.

Revendicările unora sau altora sunt întotdeauna legitime. De altfel, noi am păstrat permanent dreptul de a manifesta pluralismul democratic, dezbaterile parlamentare din această perioadă. Dar avem nevoie de concordie, de multă bunăvoinţă colectivă”, a mai spus acesta.

Mai mult decât atât, în Paris, poliția și jandarmii continuă să fie mobilizați. De asemenea, pe Bulevardul Champs-Élysées, mai multe garduri pentru oprirea protestatarilor au fost instalate.