• Marine Le Pen vrea să scoată Franța din NATO dacă va câștiga alegerile prezidențiale.
  • Aceasta se opune vehement atât NATO, cât și UE.
  • Nepoata sa și-a exprimat dorința ca alt candidat să câștige, deoarece ei îi lipsesc „logica și viziunea”.

Marine Le Pen se numără printre cei care și-au depus candidatura pentru președinția Franței. Aceasta face parte din partidul „Raliul Național” și le-a spus susținătorilor ce planuri are dacă va câștiga.

Marine Le Pen s-a întâlnit cu o parte din susținătorii săi în orașul Reims și a declarat că vrea să scoată Franța din NATO.

Trebuie să ne apărăm liber interesele și să ieșim din logica alianțelor militare. Prin urmare, vom ieși din comandamentul unificat al NATO, pentru a nu ne permite să fim, din nou, târâți în conflicte inutile.”, a spus politiciana de extremă dreaptă, conform See News.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Mai mult decât atât, aceasta își dorește să înființeze „o alianță europeană a națiunilor”, cu care să înlocuiască NATO.

„Vom reforma Uniunea Europeană și o vom înlocui cu alianța europeană a națiunilor.”, relatează Sputnik.

Relațiile dintre Marine Le Pen și NATO

Le Pen nu s-a sfiit niciodată din a recunoaște faptul că se opune vehement atât NATO, cât și UE. Deoarece Franța este membru permanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (alături de SUA, Rusia, China și Regatul Unit), Le Pen va mobiliza propriul guvern pentru a crește proeminența Franței.

Mai mult decât atât, conform Republic World, Marine Le Pen a adus crtitici la adresa logicii „blocurilor militare” și și-a asumat responsabilitatea de a nu include Franța în niciuna dintre stucturile NATO. Aceasta a pus decizia pe baza dorinței sale de a nu atrage țara în crizele provocate de alte națiuni. De asemenea, a adăugat că vrea ca interesele naționale ale Franței să fie bine protejate.

Unul dintre cei mai vocali opozanți ai lui Marine Le Pen este chiar nepoata sa, Marion Marechal. Aceasta și-a exprimat încrederea pe care i-o oferă lui Eric Zemmour, un alt aspirant către președinția Franței. Marion a spus că ceea ce îi lipsește lui Le Pen sunt „logica și viziunea”, potrivit Sky News.