• Organizațiile de caritate s-au grăbit să ofere mese calde, pâini și apă proaspătă.
  • În total, Acțiunea împotriva Foamei a furnizat 2.500 kg de alimente uscate și aproape 2.000 kg de alimente proaspete.
  • Bucătăria îi ajută, de asemenea, pe oameni să își reconstruiască sentimentul de comunitate într-o perioadă de criză

În urma celor două cutremure puternice care au zguduit Turcia și Siria, multe persoane au rămas fără adăpost și au exacerbat riscul unei crize alimentare și de nutriție pe scară largă, spun organizațiile de caritate.

Mulți au fost forțați să locuiască în mașini și corturi temporare, fără acces la facilități de bază, cum ar fi dușuri sau toalete, după ce cutremurul și replicile sale de luna trecută au distrus sau au avariat în mod catastrofal cel puțin 156.000 de clădiri în Turcia și au ucis peste 50.000 de persoane în Turcia și Siria.
Organizațiile de caritate s-au grăbit să ofere mese calde, pâini și apă proaspătă.

Printre acestea, Action Against Hunger – care este sprijinită de Comitetul pentru situații de urgență în caz de dezastre – a distribuit rații gata de consum, procurate din orașele din apropiere, inclusiv conserve de pui, pui, ton, legume și fructe, în punctele fierbinți ale dezastrului din sud-estul Turciei. În total, Acțiunea împotriva Foamei a furnizat 2.500 kg de alimente uscate și aproape 2.000 kg de alimente proaspete.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dar, deși coșurile cu alimente sunt vitale pentru a-i ajuta pe supraviețuitori să își păstreze forțele și să rămână sănătoși, acestea nu conțin întotdeauna alimente consumate în mod obișnuit de oamenii din regiune.

În orașul Beyoglu, în apropiere de orașul Kahramanmaras din sudul țării și în apropierea epicentrelor cutremurelor, Acțiunea împotriva Foamei a ajutat la înființarea unei bucătării pentru a furniza mâncăruri locale și alimente proaspete într-un centru comunitar de lângă un teren de fotbal unde oamenii campează după ce și-au pierdut casele.

Bucătăria îi ajută, de asemenea, pe oameni să își reconstruiască sentimentul de comunitate într-o perioadă de criză, a declarat Ana Mora Segura, purtător de cuvânt al organizației Action Against Hunger, care se află în Turcia de la producerea cutremurului.