• Începând de vineri, Bulgaria va solicita ca aproape toţi călătorii din Uniunea Europeană să aibă un test PCR negativ pentru coronavirus înainte de intrare în ţară.
  • Testul trebuie însoțit de un certificat COVID valabil, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii.
  • Măsura are ca scop limitarea răspândirii variantei Omicron a coronavirusului, a precizat ministerul.

Bulgaria impune restricții mai dure pentru intrarea în ţară. Începând de vineri, Bulgaria va solicita ca aproape toţi călătorii din Uniunea Europeană să aibă un test PCR negativ pentru coronavirus înainte de intrare în ţară, împreună cu un certificat COVID valabil, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii.

Ţara a înregistrat primele 12 cazuri de Omicron de la Anul Nou. Miercuri, a raportat o creştere bruscă a numărului de noi infecţii la peste 6.200, de la aproximativ 1.900 cu o zi înainte, potrivit Ekathimerini.

Conform normelor actualizate, călătorii din ţările UE care se află pe lista de zone roşii a Bulgariei trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Regula se aplică, de asemenea, călătorilor din Regatul Unit. Pe lista de zone roşii a Bulgariei se află ţările care au raportat peste 500 de infecţii cu coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile sau care au raportat o răspândire a variantei de coronavirus care ridică motive de îngrijorare. Începând de vineri, Bulgaria va adăuga Statele Unite, Canada şi Australia pe lista sa de zone roşii, interzicând efectiv sosirea străinilor din aceste ţări. 

Recomandări

RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?
TRUMP „ÎNGHEAȚĂ” ÎN TIMPUL DISCURSULUI
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
CONTRACTELE LUI ALTMAN

Grecia se află pe listă. Austria, Ungaria, Luxemburg şi România sunt singurele state membre ale UE care nu se află în prezent pe lista de zone roşii a Bulgariei. Anterior, ministrul bulgar de Externe, Teodora Genchovska, în vârstă de 50 de ani, a ieşit pozitiv la un test PCR pentru COVID-19 şi va rămâne sub supraveghere medicală, a anunţat biroul de presă al ministerului. Ea este complet vaccinată