Bulgaria: Un polițist bulgar, împușcat mortal la granița cu Turcia

6187450 04.03.2020 A Greek police officer guards at the closed Kastanies border crossing with Turkey's Pazarkule, in the region of Evros, Greece. Thousands of refugees have flocked to the Greek and Bulgarian borders after Turkey said it was no longer able to contain them as tensions in Syria's Idlib, with which Turkey shares a border, continue to heighten. Mikhail Voskresenskiy / Sputnik

Un poliţist bulgar care patrula la graniţa cu Turcia în contextul unei puternice presiuni migratorii a fost ucis luni seara de focuri de armă trase de pe teritoriul turc, a anunţat marţi guvernul de la Sofia, potrivit Al Jazereea.

Acesta este un act fără precedent, primul atac armat din ultimii ani’‘ împotriva poliţiei, a declarat ministrul de interne Ivan Demerdjiev.

Nu se știe cât de mare era grupul sau dacă una sau mai multe persoane au deschis focul asupra ofițerului și soldatului.

Demerdjiev a spus că autoritățile turce s-au angajat să coopereze și să-i caute pe autori și că le va cere să combată mai activ rețelele de trafic de ființe umane.

Bulgaria a desfășurat aproximativ 350 de militari de-a lungul graniței sale de sud cu Turcia și Grecia pentru a ajuta poliția de frontieră să lupte împotriva afluxului tot mai mare de migranți.

Exit mobile version