• Raționalizarea energiei electrice va afecta fabricile aparținând unora dintre cele mai mari companii de electronice din lume.
  • Vremea extremă ar putea exacerba punctele de presiune existente de-a lungul lanțurilor de aprovizionare.
  • Navele care transportă cărbune și produse chimice se străduiesc să facă cursele obișnuite de-a lungul râului Rin din Germania.

Căldura extremă și condițiile de secetă afectează Statele Unite, Europa și China, agravând problemele pentru lucrători și întreprinderi într-un moment în care creșterea economică încetinește deja brusc și sporind presiunea în creștere asupra prețurilor. În provincia chineză Sichuan, s-a ordonat închiderea tuturor fabricilor timp de șase zile pentru a economisi energie. Navele care transportă cărbune și produse chimice se străduiesc să facă cursele obișnuite de-a lungul râului Rin din Germania.

Locuitorilor de pe coasta de vest a Americii li s-a cerut să folosească mai puțină electricitate, în timp ce temperaturile cresc. Aceste evenimente au capacitatea de a fi destul de semnificative pentru anumite regiuni care sunt afectate, a declarat Ben May, director de cercetare macroeconomică globală la Oxford Economics.

Amploarea suferințelor ar putea depinde de cât timp durează valurile de căldură și lipsa ploilor. Dar în țări precum Germania, experții avertizează că nu se întrevede prea multă ușurare, iar companiile se pregătesc pentru ce e mai rău.Vremea extremă și încetinirea economiei Nu este vorba doar de Rin. În întreaga lume, râurile care susțin creșterea globală – Yangtze, Dunărea și Colorado – se usucă, împiedicând circulația mărfurilor, distrugând sistemele de irigații și făcând mai dificilă răcirea centralelor electrice și a fabricilor.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

În același timp, căldura toridă îngreunează rețelele de transport, pune la încercare alimentarea cu energie electrică și afectează productivitatea lucrătorilor.

Nu ar trebui să fim surprinși de evenimentele cauzate de valurile de căldură, a declarat Bob Ward, director de politici și comunicare la Institutul de Cercetare Grantham privind schimbările climatice și mediul de la London School of Economics. Sunt exact ceea ce am prezis și fac parte dintr-o tendință: mai frecvente, mai intense, în întreaga lume.

China se confruntă cu cel mai puternic val de căldură din ultimele șase decenii, cu temperaturi care au depășit 40 de grade Celsius în zeci de orașe. La începutul acestei veri, căldura a afectat și Marea Britanie cu temperaturi care au depășit 40 de grade Celsius pentru prima dată în istorie.

De ce să ne facem griji

Vremea extremă ar putea exacerba punctele de presiune existente de-a lungul lanțurilor de aprovizionare, un motiv important pentru care inflația a fost dificil de redus, a declarat May de la Oxford Economics.

Provincia chineză Sichuan, unde fabricile și-au oprit producția în această săptămână, este un centru pentru producătorii de semiconductori și panouri solare. Raționalizarea energiei electrice va afecta fabricile aparținând unora dintre cele mai mari companii de electronice din lume, printre care Foxconn, furnizorul Apple și Intel.

Provincia este, de asemenea, epicentrul industriei miniere de litiu din China. Închiderea ar putea duce la creșterea costului materiei prime, care este o componentă cheie în bateriile pentru automobilele electrice.
Orașul vecin Chongqing, care se află la confluența râurilor Yangtze și Jialing, a ordonat, de asemenea, ca fabricile să își suspende activitatea timp de o săptămână, până miercurea viitoare, pentru a economisi energie electrică.