• În anul 2021, populația Californiei a scăzut cu 117.552 oameni.
  • Din cauza acestei scăderi, numărul locuitorilor este egal cu cel din anul 2016.
  • Treizeci și patru din cele 58 de comitate ale SUA au pierdut populație anul trecut.

Populația Californiei a continuat să scadă în 2021, cel mai populat stat al națiunii înregistrând al doilea declin consecutiv, au anunțat luni oficialii statului. California a pierdut 117.552 de persoane în 2021, ajungând la o populație de 39.185.605 locuitori. Aceasta este în continuare cea mai mare din țară, înaintea Texasului, aflat pe locul al doilea. Dar, după ani de zile în care s-a apropiat constant de 40 de milioane de locuitori, populația Californiei a revenit la nivelul din 2016.

Oficialii statului pun această pierdere pe seama scăderii ratei natalității, coroborată cu o creștere a numărului de decese, în principal din cauza COVID-19. Mai puțini oameni se mută în California din alte state. Oficialii spun că politicile federale privind imigrația au redus drastic numărul de persoane care se mută aici din alte țări.

Populația din California a scăzut pentru prima dată în 2020, ca urmare a unei încetiniri a creșterii demografice pe mai mulți ani care a dus la pierderea unui loc în Congres după recensământul american din 2020. De asemenea, statul a pierdut populație în timpul anului fiscal 2021, care s-a încheiat la 30 iunie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Treizeci și patru din cele 58 de comitate ale statului au pierdut populație anul trecut. Printre acestea se numără Los Angeles – cel mai populat comitat al națiunii, cu 9,8 milioane de locuitori – și comitatele San Diego și Orange, care împreună formează trei dintre cele mai populate comitate din țară.