• California continuă vaccinarea cu lotul Moderna, după ce un epidemiolog a cerut stoparea inoculării din cauza unor reacții adverse.
  • Departamentul de sănătate din California susține că nu a găsit nicio bază științifică pentru a întrerupe vaccinarea cu lotul respectiv.
  • Cel mai important epidemiolog din California a recomandat oprirea vaccinărilor din lotul Moderna.

Departamentul de sănătate din California a declarat miercuri că vor continua să folosească lotul de vaccin anti-Covid de la Moderna după o pauză de câteva zile din cauza unor posibile reacții alergice, transmite Reuters.

Departamentul de sănătate de stat a anunțat că a purtat discuții cu diferite autorități americane, inclusiv Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA, și nu a găsit nicio bază științifică pentru a întrerupe vaccinarea cu lotul respectiv, a declarat epidemiologul de stat dr. Erica Pan, fără a da mai multe detalii.

Compania americană de biotehnologie Moderna anunțase marți că a primit informații de la departamentul pentru sănătate din California, cum că mai mulți oameni sunt tratați la un centru din San Diego pentru posibile reacții alergice la vaccinul său pentru Covid-19 dintr-un anumit lot.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Comentariile companiei au venit după ce un epidemiolog important din California a emis duminică un comunicat prin care recomandă oprirea vaccinarilor din lotul 41L20A, din cauza posibilelor reacții alergice care sunt investigate.

Moderna a confirmat că vaccinul va continua să fie administrat în California.