• Cel mai important epidemiolog din California recomandă oprirea vaccinărilor din lotul Moderna 41L20A.
  • „A fost raportat un număr neobișnuit de mare de posibile reacții alergice pentru acest lot de vaccinuri ale Moderna”, susține epidemiologul.
  • Un total de 307.300 de doze de vaccin din lotul respectiv rămân depozitate.
  • Primele doze din vaccinul Moderna au ajuns în România pe 12 ianuarie.

Update California reia utilizarea vaccinului Moderna, după ce un epidemiolog a cerut stoparea inoculării din cauza unor reacții adverse

Compania americană de biotehnologie Moderna a anuntat marți că a primit informații de la departamentul pentru sănătate din California, cum că mai mulți oameni sunt tratați la un centru din San Diego pentru posibile reacții alergice la vaccinul său pentru Covid-19 dintr-un anumit lot, transmite Reuters.

Comentariile companiei au venit după ce un epidemiolog important din California a emis duminică un comunicat prin care recomandă oprirea vaccinarilor din lotul 41L20A, din cauza posibilelor reacții alergice care sunt investigate.

„A fost raportat un număr neobișnuit de mare de posibile reacții alergice pentru acest lot de vaccinuri ale Moderna, administrate la un centru de vaccinare comunitar. Mai puțin de 10 persoane au necesitat îngrijiri medicale într-un interval de 24 de ore„, a spus epidemiologul.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Un total de 307.300 de doze de vaccin din lotul respectiv rămân depozitate, dintr-un total de 1.272.200 de doze produse.

Moderna susține că lucreaza împreună cu autoritățile de reglementare în domeniul sănătății pentru înțelegerea cazurilor și dacă trebui oprită utilizarea lotului.

.