• Proiectul de lege prin care ar putea fi introdus cursul despre Revoluția din 1989 în programa școlară de liceu, a fost votat, miercuri, în Camera Deputaților.
  • Proiectul legislativ prevede introducerea noii discipline începând cu anul şcolar 2023-2024, anunţă inițiatorul proiectului de lege, deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea.
  • Proiectul a întrunit voturile necesare adoptării, respectiv 215 voturi pentru forma finală a proiectului, 17 împotrivă şi 44 de abţineri.

Proiectul de lege care prevede introducerea cursului „Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România”, în programa şcolară de liceu, a fost votat, miercuri, cu vot final în Camera Deputaților. Legea pentru introducerea disciplinei despre Revoluţia din 1989, iniţiată de deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, a fost înaintată Senatului.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

După mai bine de treizeci de ani de la Revoluţia Română din 1989, devine absolut necesar ca elevii să beneficieze de o disciplină înscrisă în ciclul liceal, prin care să fie evocate schimbările de regim produse în decembrie 1989, datorate curajului iniţial al timişorenilor eroi care au pornit Revoluţia ca mişcare socială şi politică”, anunţă prim-vicepreşedintele PNL Timiş, deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, citat de News.ro.

Proiectul a întrunit voturile necesare adoptării, respectiv 215 voturi pentru forma finală a proiectului, 17 împotrivă şi 44 de abţineri. Mai departe, urmează ca noua lege să fie înaintată Senatului.

Proiectul legislativ prevede introducerea noii discipline începând cu anul şcolar 2023-2024, anunţă deputatul liberal.