Camera Deputaţilor dezbate, luni după-amiaza, moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

UPDATE 18.10. Alfred Simonis (PSD): Ați aruncat în aer toată România. Dumneavoastră sunteți Benny Hill

„Când am văzut mostrele lui Bulai am crezut ca sunt pentru a merge colegii să îi dea ceva fix cum făcea în tinerețe. Mărturisesc ca mă așteptam să fiți umil, să recunoașteți ca sunteți incompetenți, să nu zic proști, manipulați, sunteți corupți și vorbiți despre asta cu Barna lângă dumneavoastră. Ați aruncat în aer toată România. Dumneavoastră sunteți Benny Hill”, a afirmat social-democratul.

UPDATE 17.55 Vasile-Daniel Suciu, deputat PSD: Dragă USR, nu e o onoare să vă privesc în ochi

„Aveți dreptate, sunteți mai aroganți, mai obraznici, mai incompetenți! Draga USR, nu e o onoare să vă privesc în ochi. Vă lăudați cu munca noastră. Prin PNRR doar continuați jaful început în 2016”, a transmis Suciu de la tribuna Camerei Deputaților.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

UPDATE 17.45. George Simion (AUR): Ar trebui să vă schimbați ochelarii. Nu am semnat moțiunea!

Deputatul AUR George Simion a spus că formațiunea pe care o reprezintă nu a semnat moțiunea și i-a adresat lui Ghinea mai multe întrebări: „Ar trebui să vă schimbați ochelarii. Noi nu am semnat nimic. Nu am semnat moțiunea! (…) Am întrebări din PNRR:

  • Credeți că e normal sa dam sute de milioane de euro pe site-uri?
  • De ce plătim 2,3 milioane euro pe actele de identitate?
  • De ce dam 133.000 euro pe pregătirea unei persoane?
  • E normal să dăm 600.000 euro pentru un raport pe salarizare?”.

UPDATE 17.20 Grindeanu: Domul Ghinea e prototipul unui mod de a face politică. Prototipul USR e de a dărâma și nu construi

Deputatul PSD Sorin Grindeanu a spus, că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, este „prototipul unui mod de a face politica. Prototipul USR e de a dărâma și nu construi”.

„Această moțiune nu e doar despre Ghinea și despre dezastrul produs în privința PNRR. Domul Ghinea e prototipul unui mod de a face politică. Prototipul USR e de a dărâma și nu construi. Ieșiți din bula în care trăiți. Pe Facebook sunteți maestrul demagogiei. În realitate – v-ați descoperit vocația de ONG-ist. Ați venit cu nesimțire și tupeu. Sunteți un fel de Clotilde cu barbă și burtă.(…) Ați folosit PNRR pentru a da o lovitură de miliarde”, a subliniat Sorin Grindeanu.

UPDATE 16.40: Ghinea, despre moțiunea simplă la adresa sa: Un banc prost

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a spus, luni, în Parlament, unde se dezbate moțiunea simplă împotriva sa, că testul este un „banc prost” și îi recomandă liderului PSD, Marcel Ciolacu, să nu îl pună pe Facebook, pentru că riscă să îi fie suspendat contul.

Ghinea a spus că textul moțiunii de cenzură este „un banc prost”.

„Am citit textul moțiunii. Este un banc prost. Am tot zis la dezbaterile din comisiile de afaceri europene că ar fi bine să discutăm pe bune, serios, așezat, despre fondurile europene. Văd și astăzi aici că n-am cu cine, dom`ne”, a spus Ghinea, în plenul Parlamentului.

Acesta îi recomandă lui Marcel Ciolacu să nu publice textul moțiunii.

„Domnule Ciolacu, să nu publicați pe Facebook textul moțiunii că vă suspendă contul pentru fake news. Sunt cinci mari minciuni în această moțiune pe care orice om din țara asta, oricine le putea verifica ușor din informații publice. Trebuie doar să citiți”, a mai spus Ghinea.

Acesta a spus că în România au intrat, anul acesta, 440 de mii de euro pe oră anul acesta.

UPDATE 16.20. Au început dezbaterile

Plenul Camerei Deputaţilor a început dezbaterea moţiunii simple a PSD împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Votul urmează să fie dat marţi.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Potrivit moțiunii PSD, guvernarea PNL-USR-UDMR „conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare”.

„România trăiește de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Prețurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esențiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depășit 6 lei. Numai <lucruri fantastice>. Datoria publică bate record după record, iar de ținta de deficit de 3% nu își mai amintește nimeni! Cu toate acestea, alocațiile, salariile și pensiile sunt înghețate și antreprenorii se plâng că statul nu le plătește lucrările efectuate. Prin tot ce ați făcut în ultimul an și jumătate, ați demonstrat din plin că singura preocupare este să vă umflați conturile firmelor de casă și să vă abonați la banii publici amantele, rudele și amicii. În doar câteva luni, ați evoluat de la modelul guvernării CDR, de la lupta pe ciolan, la modelul PDL, al sărăciei, tăierilor, austerității! Atitudinea voastră de vătafi îmbuibați care varsă lacrimi de crocodil de grija poporului este înspăimântătoare. Ați abandonat sloganul liberal <prin noi înșine> în favoarea celui pedelist <pentru noi înșine>. Modul de acțiune, copiat la virgulă de la duetul Boc-Băsescu-Udrea, este revoltător”, potrivit documentului.

Social-democrații vor demisia Executivului.

„România are o singură soluție: să plecați! Ați făcut mult prea mult rău țării într-un timp record! Prin toate aceste lucruri ”fantastice”, ați transformat România într-o țară eșuată. O Românie eșuată, cu o economie eșuată, cu un sistem de învățământ eșuat, cu un sistem medical eșuat, cu o Agricultură eșuată! Ca niciun alt guvern de până acum, ați reușit performanța să eșuați în toate domeniile! Singura preocupare a fost bătălia pentru <împărțirea prăzii> între clanurile politice din PNL-USR-PLUS, numirea clientelei în funcțiile pe care vă lăudați că le desființați, direcționarea bugetului de stat și a banilor europeni din PNRR-ul pentru susținătorii la congresele din toamnă și circul… mascarada zilnică, făcută cu scopul de a vă ascunde eșecul! Nu ați păcălit însă pe nimeni, domnule Cîțu! Toți românii au văzut cum a ajuns România sub conducerea guvernării ”fantastice” a PNL-USR-PLUS-UDMR. Și, de aceea, este momentul să plecați acasă”, încheie social-democrații.