Ghinea, la moțiunea care îl vizează: Domnule Ciolacu, să nu publicaţi pe Facebook textul moţiunii că vă suspendă contul pentru fake news

Cristian Ghinea și Marcel Ciolacu. Cristian Ghinea și Marcel Ciolacu. Foto: Mediafax
  • Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a spus, luni, în Parlament, unde se dezbate moţiunea simplă împotriva sa, că textul este un „banc prost” şi îi recomandă liderului PSD, Marcel Ciolacu, să nu îl pună pe Facebook, pentru că riscă să îi fie suspendat contul.
  • Sunt cinci mari minciuni în această moţiune simplă, pe care oricine le putea verifica din informaţii publice, a mai spus Cristian Ghinea. El a declarat că anul acesta au intrat în România 1,6 miliarde de euro, „adică aproape jumătate de milion de euro pe oră”.

Cristian Ghinea a spus că textul moţiunii de cenzură este „un banc prost”. „Am citit textul moţiunii. Este un banc prost. Am tot zis la dezbaterile din comisiile de afaceri europene că ar fi bine să discutăm pe bune, serios, aşezat, despre fondurile europene. Văd şi astăzi aici că n-am cu cine, dom`ne”, a spus Ghinea, în plenul Parlamentului.

Acesta îi recomandă lui Marcel Ciolacu să nu publice textul moţiunii.

„Domnule Ciolacu, să nu publicaţi pe Facebook textul moţiunii că vă suspendă contul pentru fake news. Sunt cinci mari minciuni în această moţiune pe care orice om din ţara asta, oricine le putea verifica uşor din informaţii publice. Trebuie doar să citiţi”, a mai spus Ghinea.

Acesta a spus că în România au intrat, anul acesta, 440.000 de euro pe oră anul acesta.

„Sunt cinci mari minciuni în această moţiune, pe care oricine le putea verifica din informaţii publice. Trebuie doar să cititţi. Prima minciună gogonată – vă plângeţi în moţiune că în fiecare zi România pierde bani mulţi. Adevărul este că în anul ăsta au intrat în România 1,6 miliarde de euro din fonduri structurale. Asta înseamnă zece miioane de euro în fiecare zi dacă împărţim pe ore înseamnă 440.000 de euro pe oră, adică aproape jumătate de milion de euro pe oră. Asta înainte de PNRR. Alte 2,3 miliarde de euro aflate în procesare, bani care vor intra în ţară până în decembrie. Cifrele vorbesc şi vă fac de râs. A doua minciună gogonată – absorbţia curentă e la pământ. Fals. E de 55%, în marja curentă a mediei europene, de 58%. Informaţia e din nou publică pe site-ul Comisiei Europene. Celelalte aspecte se referă la programele operaţionale, bani pentru gestionarea crizei sanitare Covid-19 şi dispariţia a 1,3 miliarde de euro din PNRR”, a spus ministrul.

„Atât despre fake-news-urile din moţiune. Haideţi să vorbim despre ce vă doare cu adevărat. Văd că sunteţi foarte supăraţi pe PNRR. Adevărul e că după ce PNRR reuşeşte, partidul sărăciei, partidul subdezvoltării, al corupţiei, adică PSD, nu-şi va mai găsi locul în România, pentru că PNRR înseamnă că vom repara România după ce aţi stricat voi. PNRR înseamnă opusul a ce face PSD când e la putere”, a adăugat Ghinea.

El a prezentat opt motive pentru care „PSD fuge de PNRR ca dracul de tămâie”, printre care reforma funcţionarilor publici, reformarea companiilor de stat şi scoaterea pachetelor minoritare de acţiuni pe bursă şi digitalizarea în administraţie.

Camera Deputaţilor dezbate, luni, moţiunea implă depusă de 82 de parlamentari împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.