• Este al doilea vaccin aprobat pentru această grupă de vârstă, după ce Health Canada a aprobat Spikevax de la Moderna în luna iulie.
  • Săptămâna trecută, Health Canada a aprobat o versiune adaptată a vaccinului Moderna Spikevax COVID-19,ca doză de rapel la persoanele cu vârsta de 18 ani și peste.
  • Profilul beneficiu-risc al vaccinului a fost considerat favorabil în această grupă de vârstă.

Ministerul Sănătății din Canada a aprobat vineri vaccinul COVID-19 de la Pfizer pentru a fi utilizat la copiii cu vârsta sub 5 ani.

Departamentul federal de sănătate a actualizat informațiile privind vaccinurile COVID-19 aprobate pe site-ul său web, afirmând că datele disponibile susțin eficacitatea și siguranța vaccinului în prevenirea COVID-19 la grupa de vârstă cuprinsă între șase luni și patru ani.

Profilul beneficiu-risc al vaccinului a fost considerat favorabil în această grupă de vârstă pentru utilizarea ca o serie primară de 3 doze, cu două doze administrate la trei săptămâni distanță, urmate de o a treia doză administrată la cel puțin opt săptămâni după a doua doză.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Este al doilea vaccin aprobat pentru această grupă de vârstă, după ce Health Canada a aprobat Spikevax de la Moderna în luna iulie.

Săptămâna trecută, Health Canada a aprobat o versiune adaptată a vaccinului Moderna Spikevax COVID-19, cunoscut sub numele de vaccin bivalent, pentru a viza atât virusul original SARS-CoV-2, cât și varianta Omicron (BA.1), ca doză de rapel la persoanele cu vârsta de 18 ani și peste.