Canada aprobă vaccinul COVID-19 de la Pfizer pentru copiii cu vârsta sub 5 ani

Illustration of vaccine against coronavirus COVID-19. Vaccination faster still 22 million doses available. The Netherlands can purchase 3.4 million extra doses of the Janssen vaccine. Ultimately, the Netherlands will be able to take 600,000 more doses of the Pfizer shot because not all EU countries are taking their share of the vaccination plan. Rotterdam, Netherlands on January 3, 2020. Photo by Robin Utrecht/ABACAPRESS.COM

Ministerul Sănătății din Canada a aprobat vineri vaccinul COVID-19 de la Pfizer pentru a fi utilizat la copiii cu vârsta sub 5 ani.

Departamentul federal de sănătate a actualizat informațiile privind vaccinurile COVID-19 aprobate pe site-ul său web, afirmând că datele disponibile susțin eficacitatea și siguranța vaccinului în prevenirea COVID-19 la grupa de vârstă cuprinsă între șase luni și patru ani.

Profilul beneficiu-risc al vaccinului a fost considerat favorabil în această grupă de vârstă pentru utilizarea ca o serie primară de 3 doze, cu două doze administrate la trei săptămâni distanță, urmate de o a treia doză administrată la cel puțin opt săptămâni după a doua doză.

Este al doilea vaccin aprobat pentru această grupă de vârstă, după ce Health Canada a aprobat Spikevax de la Moderna în luna iulie.

Săptămâna trecută, Health Canada a aprobat o versiune adaptată a vaccinului Moderna Spikevax COVID-19, cunoscut sub numele de vaccin bivalent, pentru a viza atât virusul original SARS-CoV-2, cât și varianta Omicron (BA.1), ca doză de rapel la persoanele cu vârsta de 18 ani și peste.

Exit mobile version