• Nehammer a declarat că emoţia trebuie scoasă din dezbaterea actuală privind aderarea Ucrainei la UE, adăugând că o aderare rapidă a Ucrainei „nu este realistă”.
  • Ucraina a declarat că s-a săturat de „soluţii speciale” şi de modele separate pentru integrarea sa în Uniunea Europeană şi doreşte o aderare deplină, a declarat luna trecută ministrul de externe Dmytro Kuleba. 
  • Nehammer a mai spus că susţine ideea preşedintelui francez Emmanuel Macron de a stabili un nou tip de comunitate politică europeană a ţărilor care aspiră să adere la bloc sau care doresc legături mai strânse şi aderarea la valorile UE. 

Cancelarul austriac Karl Nehammer a făcut duminică apel la o etapă intermediară între cooperare şi aderarea deplină la Uniunea Europeană pentru ţări precum Ucraina şi Moldova.

Suntem uniţi de acelaşi obiectiv, ne dorim cu toţii o Ucraină puternică, independentă şi de succes din punct de vedere economic”, a declarat Nehammer într-o declaraţie emisă de biroul cancelarului, conform Reuters.

„În prezent, Ucraina se luptă pentru supravieţuirea sa politică şi teritorială. Toate eforturile noastre vizează în primul rând să punem capăt războiului de agresiune rusesc. Într-o astfel de fază, o aderare rapidă şi deplină la uniune nu poate fi oricum o problemă urgentă”.

Recomandări

ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT
CINE E NOU PREȘEDINTE AL AN

Nehammer a declarat că emoţia trebuie scoasă din dezbaterea actuală privind aderarea Ucrainei la UE, adăugând că o aderare rapidă a Ucrainei „nu este realistă”.

Ucraina vrea să grăbească procesul

Ar trebui să creăm un spaţiu european de pregătire, care va face posibilă consolidarea cooperării cu UE pas cu pas şi o mai bună adaptare la standardele europene”, a spus Nehammer.

Austria a urmat o cale similară timp de decenii cu acorduri europene de liber schimb înainte de a adera la UE în 1995, a precizat el.

Ucraina a declarat că s-a săturat de „soluţii speciale” şi de modele separate pentru integrarea sa în Uniunea Europeană şi doreşte o aderare deplină, a declarat luna trecută ministrul de externe Dmytro Kuleba. 

Nehammer a mai spus că susţine ideea preşedintelui francez Emmanuel Macron de a stabili un nou tip de comunitate politică europeană a ţărilor care aspiră să adere la bloc sau care doresc legături mai strânse şi aderarea la valorile UE. 

Kievul şi-a exprimat îngrijorarea că o astfel de comunitate ar putea fi folosită ca o alternativă la aderare.