• Scholz a făcut apel la ONU să își asume responsabilitatea în întreaga lume în ceea ce privește drepturile omului și schimbările climatice.
  • În timp ce Scholz a exprimat angajamentul Germaniei față de Națiunile Unite, el a avertizat cu privire la o nouă fragmentare într-o lume fără reguli.
  • Ne menținem angajamentele de a sprijini economiile emergente și țările în curs de dezvoltare în eforturile lor de a reduce emisiile, a spus Scholz..

Noul cancelar german Olaf Scholz a avertizat asupra unei lumi fără reguli și a amenințării imperialismului, condamnând invazia Rusiei în Ucraina în timpul discursului său în fața Adunării Generale a Națiunilor Unite.

Nu trebuie să stăm cu mâinile în sân atunci când o mare putere nucleară înarmată până în dinți – un membru fondator al ONU și, nu mai puțin, un membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU – încearcă să schimbe granițele prin utilizarea violenței, a declarat Scholz în fața liderilor mondiali, marți, la New York.

În discursul său, Scholz a făcut apel la țările ONU să contribuie la menținerea ordinii internaționale prin aplicarea regulilor. Trebuie să ne adaptăm regulile și instituțiile la realitatea secolului XXI, a îndemnat Scholz. Mult prea des, aceste reguli și instituții reflectă lumea de acum 30, 50 sau 70 de ani. Acest lucru este valabil și pentru Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Problema noastră nu este absența regulilor. Problema noastră este lipsa dorinței de a le respecta și de a le aplica”, a spus Scholz. Alternativa la o lume bazată pe reguli nu este anarhia, ci dominația celor puternici asupra celor slabi.

Trebuie să fim atenți și să luăm măsuri atunci când Rusia comite crime de război la Mariupol, București și Irpin. Vom aduce criminalii în fața justiției, a declarat Scholz.

Scholz a îndemnat țările ONU să păstreze ordinea internațională prin sprijinirea Ucrainei și prin faptul că se află ferm alături de cei atacați. Împreună cu partenerii noștri din întreaga lume, am impus sancțiuni economice dure asupra liderilor ruși și asupra economiei Rusiei, a spus Scholz. Și vom fi alături de Ucraina atunci când va trebui să suportăm costurile enorme pentru reconstrucția țării.

De asemenea, cancelarul german a făcut apel la ONU să ofere țărilor, cum ar fi cele din Asia, Africa și America de Sud, o voce politică mai puternică pe scena mondială.

Mai multă cooperare, mai mult parteneriat și mai multă implicare este singurul răspuns rezonabil, fie că este vorba de lupta împotriva schimbărilor climatice sau a riscurilor pentru sănătate la nivel mondial, de inflație și de lanțurile de aprovizionare perturbate sau de abordarea noastră privind strămutarea și migrația, a adăugat Scholz.