• Președintele rus Vladimir Putin nu realizează că invazia Ucrainei este o greșeală, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, după ce liderii au vorbit marți la telefon.
  • Vorbind cu reporterii, Scholz a declarat că l-a îndemnat pePutin să își retragă trupele și să reia discuțiile cu Ucraina în timpul convorbirii telefonice de 90 de minute.
  • Deși a declarat că Putin ,,din păcate” nu și-a schimbat poziția privind invazia, Scholz a subliniat importanța continuării discuțiilor cu acesta.

Vladimir Putin nu consideră că războiul din Ucraina este o „greșeală” , a declarat miercuri cancelarul german Olaf Scholz într-o conferință de presă, întrebat despre întâlnirea sa cu președintele rus din ziua precedentă, scrie BBC.

Din păcate, nu pot să vă spun că acum există o conștientizare tot mai mare a faptului că a fost o greșeală să înceapă acest război” , a declarat Scholz.

Cancelarul german Olaf Scholz l-a îndemnat marți pe președintele rus Vladimir Putin, într-un apel telefonic, să găsească o soluție diplomatică pentru conflictul din Ucraina, bazată pe încetarea focului și retragerea completă a trupelor ruse cât mai curând posibil, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german, scrie Reuters.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

În covorbirea telefonică, de 90 de minute, Scholz a subliniat necesitatea asigurării siguranței centralei nucleare Zaporojie din Ucraina și a făcut apel la Putin să continue să implementeze pe deplin acordul privind exportul de cereale, a adăugat purtătorul de cuvânt Steffen Hebestreit.

Cancelarul federal a subliniat că orice alt pas al Rusiei de anexare nu va rămâne fără răspuns și nu va fi recunoscut în nicio circumstanță” , a spus Hebestreit în declarație, adăugând că Scholz și Putin au convenit să rămână în contact.