• Se așteaptă ca Zahawi să facă presiuni pentru cooperare în domeniul securității energetice, al serviciilor financiare și al combaterii spiralei prețurilor.
  • Guvernul a fost acuzat că a lipsit de acțiune în timpul vacanței de vară.
  • Actualul prim-ministru a insistat asupra faptului că este de competența succesorului său să decidă ce măsuri să ia în ceea ce privește reducerea poverii creșterii costului vieții.

Cancelarul Nadhim Zahawi se va deplasa săptămâna aceasta în Statele Unite pentru a se întâlni cu bancheri de top și cu oficiali guvernamentali americani pentru a încerca să găsească soluții comune la criza costului vieții.

Se așteaptă ca Zahawi să facă presiuni pentru cooperare în domeniul securității energetice, al serviciilor financiare și al combaterii spiralei prețurilor, în timp ce guvernul se confruntă cu presiuni tot mai mari pentru a acționa în vederea prevenirii creșterii vertiginoase a facturilor gospodăriilor în această iarnă. Dar laburiștii au condamnat călătoria finanțată de Zahawi din banii contribuabililor, într-un moment în care spun că guvernul ar trebui să asculte oamenii de acasă.

James Murray, secretarul financiar din umbră al Partidului Laburist la Trezorerie, a declarat: În loc să plece într-o altă excursie pe cheltuiala contribuabililor, cancelarul ar trebui să înceapă să asculte oamenii aici, acasă, și să pună în aplicare planul laburistului, finanțat integral, de înghețare a facturilor la energie. Călătoria cancelarului la New York și Washington are loc în ultima săptămână a lui Boris Johnson ca prim-ministru înainte de anunțarea succesorului său pe 5 septembrie.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Actualul prim-ministru a insistat asupra faptului că este de competența succesorului său să decidă ce măsuri să ia în ceea ce privește reducerea poverii creșterii costului vieții. Dar o sursă de la Number 10 a declarat luni că Johnson ar putea spune ceva în această privință mai târziu în această săptămână deoarece își propune să se concentreze asupra priorităților interne cu vizite în întreaga țară în ultima sa săptămână pe Downing Street.

Guvernul a fost acuzat că a lipsit de acțiune în timpul vacanței de vară, în timp ce niciunul dintre cei doi candidați conservatori rămași la conducerea guvernului, Liz Truss și Rishi Sunak, nu și-a prezentat în întregime planurile de ajutorare a gospodăriilor.

Ministrul pentru sectorul digital, Matt Warman, a declarat că este corect și rezonabil ca guvernul să lase decizia finală în seama noului prim-ministru: Cineva care va prelua conducerea în mai puțin de o săptămână are dreptul de a spune că acesta este modul în care cred că este cel mai bun pentru a duce țara mai departe în ceea ce vor fi vremuri extrem de dificile.