• Traian Berbeceanu a declarat că măsurile de relaxare vor fi implementate sâmbătă, 23 ianuarie 2021, de la ora 00:00.
  • Singura condiție pentru relaxarea restricțiilor în București este ca rata de infectare să rămână sub 3 la mia de locuitori pentru 48 de ore.
  • Vor fi redeschise restaurantele, barurile, teatrele și sălile de jocuri de noroc și vor putea fi ocupate la o capacitate de 30%.

Traian Berbeceanu, prefectul Bucureștiului, a spus că rata infectării de sub 3 la mia de locuitori trebuie să rămână la același nivel pentru încă 48 de ore, în vederea relaxării restricțiilor, într-o intervenție la Digi24.

Traian Berbeceanu a mai spus că măsurile de relaxare vor intra în vigoare începând cu ora 00:00 a zilei de sâmbătă, 23 ianuarie 2021.

„Reglementările în vigoare prevăd că, într-un interval de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidență și, în situația fericită, pe care ne-o dorim și noi, în care incidența și mâine, și poimâine va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare”, a declarat Traian Berbeceanu.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ce se întâmplă dacă rata infectărilor scade sub 3 la mia de locuitori

Traian Berbeceanu a declarat că, în aceste condiții, restaurantele și barurile se vor redeschide la interior.

Mai mult, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc vor fi și ele deschide la interior.

Singura condiție este ca acestea să fie ocupate la o capacitate de 30% din locuri.