• Marți, la ora 15:00, plenul reunit votează raporatele de funcționare ale Avocatului Poporului.
  • Kelemen Hunor nu a oferit un răspuns foarte clar cu privire la înlocuitorul lui Renate Weber.
  • Hunor a spus că Weber va fi înlocuită în luna septembrie.

Coaliția mai face încă un pas pentru schimbarea Avocatului Poporului. La ora 15.00, în plenul reunit al Parlamentului, se vor vota rapoartele de funcționare din perioada 2019 și 2020. Momentan nu se știe nici care este procedura și nici cine o va înlocui pe Renate Weber.

Însă, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului vor fi respinse marţi, în plenul reunit al Parlamentului, urmând ca în luna septembrie Renate Weber să fie înlocuită.

„Vom respinge raportul la Avocatul Poporului şi la CNA. Celelalte două rapoarte vor fi votate, vor fi susţinute de grupurile noastre. Mâine se respinge raportul şi urmează o altă şedinţă când se va decide ce se va întâmpla cu Avocatul Poporului şi după aceea o altă şedinţă, probabil undeva în septembrie, în care, după audierile în comisiile de specialitate, se votează Avocatul Poporului. Suntem departe de a veni cu nume, cu prenume în acest moment Domnul Fabian, da, e o variantă, dar nu am discutat şi vom discuta în continuare când va veni momentul”, a precizat Kelemen Hunor.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Propunerile vehiculate până în prezent pentru șefia Avocatului Poporului sunt Flavius Baias, susținut de PNL, și Gyula Fabian, susținut de UDMR.