• Cazul Renate Weber a declanșat un scandal uriaș în Parlament.
  • Parlamentarii PSD, cât și cei de la AUR susțin că opoziția lui Weber și faptul că a avut dreptate în demersuri i-a făcut pe cei din coaliție să ceară audierea acesteia.
  • Renate Weber: „Eu am foarte mulți medici care mă susțin”
  • Renate Weber: „Am rezolvat cazuri pe loc. Numărul de dosare câștigate este foarte mare”
  • Renate Weber: „Sper să las această dorință pe care am văzut-o la mulți colegi, de a se implica, de a rezolva lucrurile mult mai repede”

Comisiile juridice din Parlament au discutat astăzi Raportul de Activitate al Avocatului Poporului, Renate Weber. AUR și PSD s-au retras de la discuții. Avocatul Poporului, Renate Weber, a vorbit cu Marius Tucă despre ce s-a întâmplat de fapt și care e miza înlocuirii sale.

„Funcția asta nu are atâta putere. Când le explicam celor din comisie , dădeau din ochi. Funcția este o funcție de mediere. Mi-am asumat și niște riscuri să fiu o persoană neplăcută oamenilor care nu au înțeles. Eu am foarte mulți medici care mă susțin. Am fost hărțuita la propriu. Se strigă după mine pe stradă. Toată retorica pe care ați auzit-o de la politicieni a fost preluată”, a spus Renate Weber în cadrul emisiunii Marius Tucă Show.

Renate Weber, despre pensiile speciale

Renate Weber: „În legătură cu pensiile speciale, le-am explicat că în ceea ce mă privește pe mine nu pot să am pensie specială pentru că nu am contribuit. Am plătit la casa de pensii a avocaților. Dar, chiar dacă ar fi vorba de așa ceva, de fiecare dată când apar drepturile, le apar și pe ale”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Marius Tucă: Ce lăsați după un mandat?

„Sper să las această dorință pe care am văzut-o la mulți colegi, de a se implica, de a rezolva lucrurile mult mai repede. Am schimbat un pic mentalitatea și pandemia a încercat să ne dea înapoi. Am spus: hai pe teren , să facem mai multe anchete. Forța argumentelor este mult mai mare decât ce pui în scris pe o foaie . Am rezolvat cazuri pe loc. Sper să rămân. Numărul de dosare câștigate este foarte mare. 12 sesizări în 2019 , 14 în 2020 și ce m-a bucurat este că cele care au fost admise au fost votate în unanimitate”, a răspuns Renate Weber.

Comisiile juridice reunite au respins, marți, rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pentru anii 2019 și 2020. Este primul pas spre demiterea lui Renate Weber, urmând ca plenul reunit să voteze raportul comisiilor.