• Noi restricții au intrat în vigoare, vineri, în Lisabona.
  • Varianta Delta a coronavirusului a devenit predominantă în orașul din Portugalia.
  • Vineri, autorităţile portugheze au anunţat peste 1.600 de infectări în ultimele 24 de ore.

Varianta indiană (Delta) a coronavirusului a devenit predominantă în Lisabona, capitala Portugaliei, iar autoritățile au impus, începând de vineri, noi restricții. Tot vineri, Portugalia a raportat peste 1.600 de infectări în ultimele 24 de ore, dintre care 1.049 au fost detectate în regiunea Lisabonei.

Astfel, locuitorii din Lisabona trebuie să respecte o serie de noi restricţii care intră în vigoare începând de vineri, după ce varianta Delta a devenit predominantă în capitala Portugaliei.

Magazinele şi restaurantele se confruntă cu o reducere a programului şi a capacităţii lor de primire, în timp ce restricţii de deplasare vor fi impuse de vineri până luni în regiunea în care se află oraşul Lisabona. Persoanele care deţin certificatul sanitar european sau prezintă un test COVID-19 cu rezultat negativ vor putea totuşi să se deplaseze în mod liber.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Conform noului program, magazinele şi cafenelele, patiseriile şi restaurantele vor trebui să se închidă la ora locală 22:30 în timpul săptămânii şi la ora locală 15:30 în timpul weekend-ului.