• Continuă să existe tăcere de la palat ori de câte ori se vorbește despre carte.
  • Regele Charles și Prințul și Prințesa de Wales au dat startul evenimentelor la două zile după ce Spare” a ajuns pe rafturile librăriilor.
  • În zilele care au trecut de atunci, familia regală de rang înalt a avut angajamente la școli, organizații caritabile pentru tineret și alte patronaje regale.

Având în vedere dezvăluirile prințului – atât în cartea sa, Spare”, cât și în aparițiile sale promoționale în mass-media – mulți au fost curioși să afle cum va gestiona familia revenirea în atenția publicului după sărbători.

Întrebat săptămâna trecută de comediantul american Stephen Colbert, prințul Harry a declarat că bineînțeles” că familia sa, împreună cu mass-media britanică, face o campanie activă pentru a-i submina cartea. El a adăugat: După 38 de ani, ei și-au spus versiunea lor a poveștii. Aceasta este cealaltă parte a poveștii și sunt multe lucruri acolo care, poate, îi fac pe oameni să se simtă inconfortabil și speriați”.

Cu toate acestea, realitatea nu este la fel de albă și neagră. Cu siguranță, mai multe ziare britanice continuă să publice frecvent titluri de urmărire care folosesc fragmente sonore ale comentatorilor. Par să existe puține dovezi ale unui efort coordonat din partea unei armate de surse anonime de la palat, așa cum a afirmat Harry, pentru a-i demitiza doleanțele. Și, bineînțeles, continuă să existe tăcere de la palat ori de câte ori se vorbește despre carte.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ

Ce au făcut membrii familie regale?

Ceea ce am văzut este că soții de la Windsor au fost în multe plimbări și întâlniri, în timp ce se îmbarcă în primele lor angajamente ale anului. Regele Charles și Prințul și Prințesa de Wales au dat startul la două zile după ce Spare” a ajuns pe rafturile librăriilor. În Scoția, monarhul a râs cu poftă cu membrii publicului în timp ce se afla la un spațiu comunitar local care are ca scop combaterea singurătății rurale.

În aceeași zi, William și Kate au părut în largul lor în timp ce au făcut o vizită la noul Royal Liverpool University Hospital și la organizația caritabilă pentru sănătate mintală Open Door din Merseyside, în nordul Angliei. Nu au existat semne de tristețe aparentă, iar întrebările strigate către cuplu, care îi întrebau dacă au fost răniți de comentariile din cartea lui Harry” au rămas fără răspuns.

În zilele care au trecut de atunci, familia regală de rang înalt a avut angajamente la școli, organizații caritabile pentru tineret și alte patronaje regale. Cartea scrisă de prinț a ajuns să doboare recorduri, editorul său afirmând marți că s-a vândut în trei sferturi de milion de exemplare în Marea Britanie de la lansare.

Larry Finlay, directorul general al Transworld Penguin Random House, a declarat: Am anunțat săptămâna trecută că SPARE a fost cartea de non-ficțiune care s-a vândut cel mai repede în prima zi de publicare, record care a fost confirmat de Guinness World Records. Acum știm că este, de asemenea, cartea de memorii cu cele mai mari vânzări din toate timpurile în prima săptămână de publicare.”

Se pare că acest lucru nu i-a deranjat pe membrii familiei regale. Familia regală cunoaște puterea platformei noastre”, așa cum a spus Harry atât de succint în memoriile sale. Ei știu că trebuie să fie văzuți, că salutul personal al publicului la evenimentele la care țin rezonează mult timp după ce pleacă și că aruncarea reflectoarelor regale asupra întreprinderilor locale poate amplifica mesajul și nevoile unei organizații ca nimic altceva.

Acțiunile lor din ultima săptămână au servit ca un memento pentru public că nu certurile de familie le fură atenția. Aceasta rămâne ferm concentrată pe poporul britanic și pe provocările cu care se confruntă în acest început de an. Recenta cerere a regelui Charles de a folosi o parte din profiturile Crown Estate pentru binele public mai larg”, în loc să consolideze cuferele regale, este un alt exemplu în acest sens.