• Ultimele cuvinte rostite de Benedict al XVI-lea pe patul de moarte înainte de a muri au fost „Jesus, ich liebe dich” („Isus, te iubesc”, în germană), potrivit presei.
  • Benedict al XVI-lea – care a fost papă din 2005 până în 2013, când a demisionat de la pontificat – a murit sâmbătă.
  • Francisc, care a dat prima dată vestea agravării stării de sănătate a lui Benedict al XVI-lea miercuri, a mers și el să-l viziteze în acea zi.

Ultimele cuvinte rostite de Benedict al XVI-lea pe patul de moarte înainte de a muri au fost „Jesus, ich liebe dich” („Isus, te iubesc”, în germană), potrivit presei, inclusiv a cotidianului argentinian La Nación, care citează surse bine informate.

Benedict al XVI-lea – care a fost papă din 2005 până în 2013, când a demisionat de la pontificat – a murit sâmbătă, la ora 9.34, în camera sa de la primul etaj al Mănăstirii Mater Ecclesiae din Grădinile Vaticanului. Potrivit cotidianului argentinian, arhiepiscopul Georg Ganswein, secretarul particular al papei emerit, i-a telefonat lui Francisc pentru a-l informa despre deces, iar zece minute mai târziu, acesta l-a vizitat pentru a-i da o ultimă binecuvântare și a se ruga în tăcere lângă trupul neînsuflețit.

Francisc, care a dat prima dată vestea agravării stării de sănătate a lui Benedict al XVI-lea miercuri, a mers și el să-l viziteze în acea zi. Papa Francisc l-a lăudat sâmbătă pe Benedict al XVI-lea, amintind că a fost o persoană foarte „nobilă” și „bună”. „Numai Dumnezeu cunoaște valoarea și puterea mijlocirii sale, a sacrificiilor sale oferite pentru binele Bisericii”, a adăugat el.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Vorbind de bunătate în acest moment, gândurile noastre se îndreaptă spontan către iubitul nostru Papă emerit, Benedict al XVI-lea, care ne-a părăsit în această dimineață”, a subliniat suveranul pontif. Francisc a rostit primele cuvinte despre papa emerit de la aflarea veștii morții sale, în timpul recitării vecerniei și a Te Deum” de mulțumire pentru anul care se încheie, așa cum era prevăzut.