Care au fost ultimele cuvinte ale lui Benedict al XVI-lea

Ultimele cuvinte rostite de Benedict al XVI-lea pe patul de moarte înainte de a muri au fost „Jesus, ich liebe dich” („Isus, te iubesc”, în germană), potrivit presei, inclusiv a cotidianului argentinian La Nación, care citează surse bine informate.

Benedict al XVI-lea – care a fost papă din 2005 până în 2013, când a demisionat de la pontificat – a murit sâmbătă, la ora 9.34, în camera sa de la primul etaj al Mănăstirii Mater Ecclesiae din Grădinile Vaticanului. Potrivit cotidianului argentinian, arhiepiscopul Georg Ganswein, secretarul particular al papei emerit, i-a telefonat lui Francisc pentru a-l informa despre deces, iar zece minute mai târziu, acesta l-a vizitat pentru a-i da o ultimă binecuvântare și a se ruga în tăcere lângă trupul neînsuflețit.

Francisc, care a dat prima dată vestea agravării stării de sănătate a lui Benedict al XVI-lea miercuri, a mers și el să-l viziteze în acea zi. Papa Francisc l-a lăudat sâmbătă pe Benedict al XVI-lea, amintind că a fost o persoană foarte „nobilă” și „bună”. „Numai Dumnezeu cunoaște valoarea și puterea mijlocirii sale, a sacrificiilor sale oferite pentru binele Bisericii”, a adăugat el.

Vorbind de bunătate în acest moment, gândurile noastre se îndreaptă spontan către iubitul nostru Papă emerit, Benedict al XVI-lea, care ne-a părăsit în această dimineață”, a subliniat suveranul pontif. Francisc a rostit primele cuvinte despre papa emerit de la aflarea veștii morții sale, în timpul recitării vecerniei și a Te Deum” de mulțumire pentru anul care se încheie, așa cum era prevăzut.

Exit mobile version