• Pe fondul preocupărilor că Hezbollah și chiar Iranul ar putea să ia parte la lupte, SUA promit ajutor Israelului.
  • Joe Biden este așteptat în această seară să iasă cu o declarație de presă cu privire la războiul din Israel.
  • Libanul, ca stat, nu vrea să se implice în conflictul dintre Israel și Hamas.

Mișcarea Hezbollah din Liban a avut un schimb de focuri cu Forțele Armate ale Israelului, luni seară, în contextul războiului început sâmbătă de gruparea HAMAS din Fâșia Gaza. Acum, Statele Unite trag un semnal de alarmă și cer mișcării susținute de Iran să nu intervină în conflict. Pe fondul preocupărilor că Hezbollah și chiar Iranul ar putea să ia parte la lupte, SUA promit ajutor Israelului. Joe Biden este așteptat în această seară să iasă cu o declarație de presă cu privire la războiul din Israel.

Dintr-o declarație de presă a prim-ministrului libanez se înțelege că Libanul, ca stat, nu vrea să se implice în conflictul dintre Israel și Hamas.

„Știm că, deși Israelul și Libanul au fost considerate state inamice până acum, au încheiat în 2006 un armistițiu, care a fost în mare parte respectat. Au mai existat atacuri cu rachete, ce-i drept, în ultimii ani, dinspre Liban spre Israel și mișcări similare din partea israelienilor ca răspuns, însă se crede că în spatele acestora s-ar fi aflat fracțiunile palestiniene. Îngrijorările apar din cauza mișcării Hezbollah, susținută de Iran, funcționând ca o mișcare de rezistență, oarecum independentă, astfel că este posibil să se îndepărteze de poziția guvernului și să se implice în război de partea Hamas”, a explicat Andreea Soare, editor la Monitorul Apărării și Securității, la Aleph News.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Citește și: