• Anul trecut, Micronezia a devenit una dintre puținele țări care au impus un mandat amplu prin care se cere ca toți cetățenii eligibili să fie vaccinați împotriva COVID-19.
  • Aproape toate națiunile din lume se confruntă acum cu focare de COVID-19.
  • Turkmenistanul este singura altă țară cu peste 100.000 de persoane care nu a raportat niciun caz.

Cel mai probabil, Micronezia a devenit ultima națiune din lume cu o populație de peste 100.000 de locuitori care a avut un focar de COVID-19. Timp de mai bine de doi ani și jumătate, arhipelagul din Pacific a reușit să evite orice epidemie datorită izolării sale geografice și a controalelor la frontiere. Acele persoane care au intrat în țară cu avionul și care aveau boala nu au răspândit-o deoarece toți noii sosiți trebuiau să intre în carantină.

Dar, așa cum a fost cazul în alte câteva națiuni din Pacific în acest an, aceste măsuri de apărare nu au putut ține departe la nesfârșit varianta Omicron, mai transmisibilă. Marți, guvernul a anunțat că a luat cunoștință de mai multe cazuri în două dintre cele patru state ale națiunii.

Autoritățile au declarat că în statul Kosrae, 25 de persoane au fost testate pozitiv după ce s-au prezentat la un spital local. Alte 10 persoane dintr-o familie de 11 persoane au fost testate pozitiv după ce o echipă medicală le-a vizitat.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ

Autoritățile au declarat că au descoperit, de asemenea, șapte cazuri comunitare în statul Pohnpei. Liderii statului de acolo au cerut tuturor locuitorilor să evite adunările publice și să poarte măști în permanență.

Epidemia survine cu mai puțin de două săptămâni înainte ca Micronezia să pună capăt restricțiilor de carantină și să își redeschidă granițele la 1 august. În luna mai, Coreea de Nord a recunoscut că a avut un focar de COVID-19. De atunci, a raportat aproape 4,8 milioane de cazuri cu simptome de febră, dar în mass-media de stat a identificat doar o mică parte dintre acestea ca fiind pacienți confirmați cu COVID-19, în parte din cauza lipsei de kituri de testare.