• Un imunolog a avertizat că noua tulpină de COVID ar putea provoca simptome diferite, inclusiv unul care apare în timpul nopții.
  • Omicron BA.5 este o subvariantă extrem de contagioasă care provoacă îngrijorare deoarece contribuie la un nou val de infecții în întreaga lume, inclusiv în Marea Britanie.
  • Oamenii de știință au descoperit diferențe față de tulpinile anterioare, inclusiv capacitatea de a reinfecta oamenii la câteva săptămâni după ce au avut COVID.

Un imunolog a avertizat că noua tulpină de COVID ar putea provoca simptome diferite, inclusiv unul care apare în timpul nopții.

Omicron BA.5 este o subvariantă extrem de contagioasă care provoacă îngrijorare deoarece contribuie la un nou val de infecții în întreaga lume, inclusiv în Marea Britanie.

Oamenii de știință au descoperit diferențe față de tulpinile anterioare, inclusiv capacitatea de a reinfecta oamenii la câteva săptămâni după ce au avut COVID.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Un imunolog de renume a sugerat acum că aceasta ar putea provoca un nou simptom în rândul pacienților.

Un simptom în plus față de BA.5 pe care l-am văzut în această dimineață este transpirația nocturnă”, a declarat la începutul acestei săptămâni profesorul Luke O’Neill de la Trinity College Dublin la un post de radio irlandez.

Nu este ciudat?”, a adăugat el.

BA.5 determină o creștere a numărului de cazuri într-o serie de țări, alături de BA.4, inclusiv în Europa și în Australia. De asemenea, a devenit varianta dominantă în SUA în această săptămână.

Boala este ușor diferită pentru că virusul s-a schimbat”, a declarat joi profesorul O’Neill pentru Newstalk.

El a adăugat: Există o anumită imunitate, evident cu celulele T și așa mai departe și acest amestec între sistemul imunitar și virusul care este ușor diferit ar putea da naștere unei boli ușor diferite, în mod ciudat, transpirațiile nocturne fiind o caracteristică.

Dar, foarte important, dacă ești vaccinat și ești stimulat, nu evoluează spre o boală severă, este mesajul care trebuie să le reamintim în continuare oamenilor.”

BA.5 a fost descoperit pentru prima dată în Africa de Sud în februarie, la o lună după ce BA.4 a fost identificat în aceeași țară. De atunci, ambele s-au răspândit în întreaga lume și au stârnit îngrijorare cu privire la o reapariție a infecțiilor cu COVID.

Aceasta vine în contextul în care cazurile de COVID din Marea Britanie au crescut cu aproape 20%, potrivit noilor estimări, cu aproximativ 2,7 milioane de persoane infectate săptămâna trecută.

Creșterea continuă să fie determinată de subvariantele Omicron BA.4 și BA.5, a declarat Oficiul Național de Statistică, ale cărui ultime date arată că 1 din 25 de persoane din Anglia a avut COVID în săptămâna care s-a încheiat la 29 iunie.