• O grupare infracțională a cumpărat mașini de lux și ceasuri cu banii de redresare dați de UE.
  • 20 de suspecți au fost arestați în Italia, Austria, România și Slovacia.
  • Gruparea din Italia a folosit A.I. pentru a produce documente false.

Fraudă de peste 600 de milioane de euro din banii dați de UE pentru redresare post-COVID. Poliția a arestat joi peste 20 de suspecți în Italia, Austria, România și Slovacia, în cadrul unei anchete de amploare. Au fost confiscate mașini de lux și ceasuri de zeci de mii de euro.

La cererea procurorilor UE, 150 de ofițeri din cadrul unităților de poliție financiară și antifraudă au reținut opt persoane, iar alte 14 au fost plasate în arest la domiciliu, în urma unei anchete transfrontaliere privind o presupusă organizație criminală suspectată de fraudarea a 600 de milioane de euro din Fondul de redresare și de reziliență (FRR) al UE pentru Italia, scrie Politico.

De asemenea, poliția a efectuat percheziții în locuințe și întreprinderi, confiscând bunuri, inclusiv apartamente și vile, criptomonede, ceasuri Rolex, aur și bijuterii, dar și un Lamborghini, un Porsche și un Audi Q8.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

Italia este cel mai mare beneficiar al fondului de redresare economică post-Covidiu al UE, cu 191,5 miliarde de euro în granturi și împrumuturi care trebuie gestionate și cheltuite. Guvernul prim-ministrului Giorgia Meloni trebuie să respecte termenele de cheltuire a fondurilor și de finalizare a proiectelor.

Poliția a declarat că presupusa fraudă a fost realizată de o asociație criminală care includea profesioniști cu experiență în solicitarea de fonduri publice, care au ajutat la asigurarea de bani pentru proiecte în valoare de zeci de milioane de euro, care trebuiau să îmbunătățească competitivitatea și digitalizarea în companiile italiene.

Citește și