• Primarul insulei Alicudi oferă capre gratis oricui este interesat.
  • În ultimii ani, numărul caprelor sălbatice a crescut la 600.
  • Riccardo Gullo: Nu vrem să sacrificăm animalele, vrem să le oferim.

Au început programul „Prima capră”! Primarul unei insule italiene izolate, Alicudi, oferă capre sălbatice oricui dorește să aibă una, după ce animalele au invadat pământul localnicilor. Un recensământ estimează că numărul caprelor este de șase ori mai mare decât populația insulei, de 100 de persoane.

În ultimii ani, numărul caprelor sălbatice a crescut și s-au mutat din vârful insulei către zona locuită, unde strică vegetația, provoacă ravagii în grădini, doboară porțiuni de ziduri de piatră și ajung chiar în casele oamenilor. Asta i-a împins pe localnici să ceară soluții.

„Nu vrem nici măcar să luăm în considerare sacrificarea animalelor, așa că încurajăm ideea de a le oferi”, spune primarul.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Oricine poate face cerere pentru o capră și nu există restricții de număr. Primarul susține că au primit mai multe telefoane, inclusiv de la un fermier de pe insula Vulcano, care vrea să cumpere mai multe capre ca să producă o brânză numită „ricotta”. Animalele au fost aduse pe insulă cu 20 de ani în urmă pentru creștere, dar planul nu s-a materializat, iar animalele au rămas să-și caute singure hrana.

Citește și