• Polonia și Ungaria au anunțat că ar putea să-l susțină pe Iohannis la NATO.
  • Ungaria se opune țărilor NATO de a crea un fond de 100 de miliarde de dolari pentru Ucraina.
  • Polonia cere țărilor NATO să crească cheltuielile de apărare la 3% din PIB.

Mai multe întâlniri cu 3 Premieri europeni și un singur anunț: „Nu mă retrag”. Cam asta s-a aflat ieri, oficial, de la Președintele Klaus Iohannis. Însă de ce nu se retrage din cursa pentru șefia NATO și ce poate obține în continuare, când presa internațională susține că n-are nicio șansă – ar putea părea un mister.

Președintele are informații și nu se retrage pentru că el crede că încă mai are șanse. Pare că Iohannis este opțiunea a doua în cazul în care Mark Rutte nu obține unanimitatea. Lituania și Estonia au spus că îl susțin pe Mark Rutte deși anterior au declarat că ar preferat pe cineva din flancul estic. Ieri s-a anunțat faptul că Polonia îl place pe Mark Rutte, dar l-ar prefera pe Iohannis. De asemenea, și Ungaria a anunțat că îl preferă pe Președintele Klaus Iohannis.

Anunțul Poloniei este foarte important, pentru că Polonia nu mai este la fel de stabilă ca până acum. Astfel, ea se afundă într-un conflict politic foarte dur. Polonia este primul ajutor al SUA în Europa și contează foarte mult că Iohannis a reușit să obțină susținerea Poloniei.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Citește și