• Școlile din SUA sunt obligate să primească orice transgender în echipele feminine
  • Constantina Diță: „Nu e corect ca sportivii cu hormoni masculini să participe la fete”
  • Eduard Novak: „Nu cred că WADA acceptă să intre în competiții internaționale astfel de persoane”

Sportul feminin ar putea dispărea. Asta dacă ordinul controversat al lui Biden se va răspândi în toată lumea și la competiile feminine vă putea participa orice băiat care spune: „mă simt femeie”.

Cum ar putea arăta lumea? Azi ar juca Halep contra Nadal – Neagu și naționala de handbal contra campionilor mondiali din Danemarca. Momentan, ordinul lui Biden se aplică doar în școli, altfel școlile pierd finanțarea. Dar acest punct de plecare poate ajunge regulă generală, cum comentează și Traian Radu Ungureanu în Gazeta Sporturilor.

Tinere rugbyste cu masă musculară triplă, atlete bărboase cu capacitate pulmonară dublă și alte întruchipări ale noii Biden-feminități vor rupe oasele și cifrele adversarelor și recordurilor. Cât va trece oare până când lumina care a răsărit la Vest va cuprinde întreaga lume? Sau vă închipuiți cumva că lobby-ul de stat progresist american nu va ajuta CIO să vadă lumina?”, spune Traian Radu Ungureanu.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Halep nu ar putea căștiga niciodată un duel cu Nadal sau Djokovic. Elisabeta Lipă ar fi pierdut cursele de canotaj împotriva echipajelor cu bărbați, iar Constantina Diță nu ar mai fi câștigat maratonul olimpic.

Nu mi se pare corect să se ia o decizie să poată participa în felul ăsta sportivii având hormoni masculini, alergând într-o probă feminini, atunci ar câștiga numai ei și sportivelor de sex feminine le-ar fi mult mai greu să mai câștige. Să se facă o competiție special pentru ei.”, a explicat Constantina Diță, campioană olimpică la marathon.

Ce spune ministrul Sporturilor

Ministrul Sporturilor de la noi nu crede ca viitorul va fi cum vrea Biden. El se bazeaza pe principiile anti-doping din urma cu zeci de ani – un nivel ridicat de testosteron separa barbatul de femeie.

Eu cred că nu. În primul rând dacă tu dorești să-ți schimbi sexul trebuie să iei foarte mulți hormoni de bărbați. Atunci te schimbă total. Nu cred că WADA acceptă să intre în competiții internaționale astfel de persoane.”, a spus Eduard Novak, ministrul Sporturilor.

Transgenderului nu trebuie să i se îngrădească dreptul de a participa într-o competiție sportivă. WADA reglementează lucrurile astea și spun că trebuie să fii la peste un an de la tranziție. În cazul unui atlet, avem acele beneficii ale testosteronului pe ceea ce înseamnă masa musculară și sănătate osoasă.”, a explicat Mariana Costache, medic endocrinolog.