• Republicanii din Congres au cerut Casei Albe să facă publice registrele de vizită ale locuințelor lui Biden.
  • La fel ca fiecare președinte de-a lungul deceniilor de istorie modernă, reședința personală (a lui Biden) este personală”, a declarat Ian Sams, purtător de cuvânt al consilierului Casei Albe.
  • Documentele datează din perioada în care a fost vicepreședinte în timpul administrației Obama.

Casa Albă a precizat că nu există registre de vizitatori disponibile pentru locuința privată a președintelui Joe Biden. Republicanii au cerut să vadă registrele de acces la locuința sa din Delaware, după ce acolo au fost descoperite dosare clasificate.

Luni, biroul consilierului Casei Albe a declarat că nu este o practică standard să se țină evidența celor care vizitează casele private ale președinților. Cel puțin 20 de documente au fost găsite la domiciliul lui Biden și la un birou pe care acesta îl folosea în Washington.

Documentele datează din perioada în care a fost vicepreședinte în timpul administrației Obama. Unele dintre ele erau marcate Top Secret” – cel mai înalt nivel de clasificare – a relatat CBS News.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Vestea că documente sensibile au fost găsite într-un birou privat de la Penn Biden Center, un centru de reflecție din Washington, a apărut la începutul acestei luni. Aceasta a fost urmată de dezvăluirea faptului că o a doua ascunzătoare a fost descoperită în casa domnului Biden din Wilmington, Delaware.

Casa Albă a declarat în weekend că joi au fost descoperite încă cinci pagini de materiale clasificate. Conform legii, toate dosarele Casei Albe ar trebui să fie predate Arhivelor Naționale la sfârșitul unei președinții.

Casa Albă a declarat că dosarele au fost rătăcite din greșeală” și că cooperează pe deplin. Republicanii din Congres au cerut Casei Albe să facă publice registrele de vizită ale locuințelor lui Biden, dar Casa Albă a refuzat până luni să spună dacă astfel de informații vor fi divulgate.

Manipularea necorespunzătoare a materialelor clasificate de către președintele Biden ridică problema dacă acesta a pus în pericol securitatea noastră națională”, a declarat președintele Comisiei de supraveghere a Camerei Reprezentanților, republicanul James Comer, într-o scrisoare adresată în weekend șefului de cabinet al Casei Albe, Ron Klain.

Fără o listă a persoanelor care au vizitat reședința sa, poporul american nu va ști niciodată cine a avut acces la aceste documente extrem de sensibile”. Însă, într-o declarație de luni, biroul consilierului Casei Albe a afirmat că nu există astfel de registre de vizită.

La fel ca fiecare președinte de-a lungul deceniilor de istorie modernă, reședința personală (a lui Biden) este personală”, a declarat Ian Sams, purtător de cuvânt al consilierului Casei Albe.