• William Burns a încercat să intermedieze un acord de pace între cele două țări.
  • Sean Davett, purtător de cuvânt adjunct la Consiliul de Securitate Națională al Casei Albe, a declarat că raportul nu este corect.
  • Directorii CIA ar fi călătorit în secret pentru a se întâlni și a-l informa pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Casa Albă a răspuns la un raport potrivit căruia directorul CIA, William Burns, i-a oferit președintelui rus Vladimir Putin o cincime din teritoriul Ucrainei pentru a pune capăt războiului, ca parte a unui plan de pace elaborat de administrația Joe Biden.

Un oficial CIA a declarat pentru Newsweek că raportul care afirmă că William Burns a făcut o călătorie secretă la Moscova în ianuarie și că a existat o propunere de pace înaintată este complet fals”. Luna trecută, directorii CIA au călătorit în secret pentru a se întâlni și a-l informa pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev, potrivit The Washington Post. Ulterior, NZZ a relatat că William Burns a încercat să intermedieze un acord de pace între cele două țări, dar atât Kievul, cât și Moscova ar fi respins propunerea.

Propunerea oferea aproximativ 20% din teritoriul Ucrainei”, dar Kievul a închis propunerea pentru că nu este dispus ca teritoriul său să fie împărțit”, în timp ce Rusia a declarat că oricum va câștiga războiul pe termen lung”, a relatat NZZ.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
„SATUL SATELOR” DIN ITALIA: PECCIOLI
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI

Sean Davett, purtător de cuvânt adjunct la Consiliul de Securitate Națională al Casei Albe, a declarat că raportul nu este corect”. William Burns și consilierul pe probleme de securitate națională al lui Biden, Jake Sullivan, au vrut să pună capăt rapid războiului pentru a se putea concentra pe China”, în timp ce secretarul de stat Antony Blinken și secretarul apărării Lloyd Austin nu au vrut să lase Rusia să scape basma curată cu distrugerea ordinii de pace bazate pe reguli și au cerut sprijin militar masiv pentru Ucraina”, mai susține raportul.