• Președintele Statelor Unite, Joe Biden, și Prima Doamnă Jill Biden îl vor primi pe președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol într-o vizită de stat pe 26 aprilie, a anunțat marți Casa Albă
  • Șeful statului sud-coreean va fi însoțit de prima doamnă a țării, Kim Keon Hee, marcând astfel cea de-a doua vizită a președintelui în Statele Unite.
  • „Președintele Biden și președintele Yoon vor sublinia importanța și forța de durată a alianței de fier dintre SUA și Coreea, precum și angajamentul de neclintit al Statelor Unite față de Coreea de Sud [Republica Coreea]” , potrivit Casei Albe.

Președintele Joe Biden și prima doamnă Dr. Jill Biden îi vor primi la Casa Albă, la sfârșitul lunii aprilie, pe președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol și pe prima doamnă Kim Keon Hee pentru o vizită oficială de stat, a declarat marți secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, conform CNN.

Vizita de stat va fi cea de-a doua din timpul președinției lui Biden, subliniind legăturile strânse dintre SUA și Coreea de Sud, și va avea loc la 26 aprilie.

Viitoarea vizită sărbătorește cea de-a 70-a aniversare a alianței dintre SUA și Coreea de Sud, care este esențială pentru promovarea păcii, stabilității și prosperității pentru cele două țări ale noastre, pentru Indo-Pacific și în întreaga lume” , a declarat Jean-Pierre într-un comunicat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Ea a adăugat: „Președintele Biden și președintele Yoon vor sublinia importanța și puterea durabilă a alianței de fier dintre SUA și Coreea de Nord, precum și angajamentul de neclintit al Statelor Unite față de Coreea de Nord. Președinții vor discuta despre hotărârea noastră comună de a aprofunda și de a extinde legăturile noastre politice, economice, de securitate și relațiile interumane.”

Vizita va include un dineu de stat, a precizat Casa Albă. O vizită de stat la Casa Albă include în mod tradițional ceremonii oficiale, întâlniri bilaterale și un dineu de cravată neagră.

Anterior, Biden l-a primit pe președintele francez Emmanuel Macron pentru o vizită de stat, care a avut loc în decembrie, la mai mult de jumătate din primul său mandat și mai târziu decât președinții anteriori din cauza pandemiei.

Președinții s-au întâlnit de mai multe ori în ultimul an, inclusiv în timpul vizitelor în Cambodgia și la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite de la New York. Iar Biden s-a întâlnit cu Yoon în prima oprire a primei sale călătorii în Asia în calitate de președinte în mai 2022, o întâlnire care a avut loc la câteva zile după învestirea lui Yoon.