• Senatoarea Diana Şoşoacă a criticat adoptarea documentului.
  • Replica pentru Pavel Popescu a venit de la liderul AUR, George Simion.
  • Senatorul PSD Titus Corlăţean şi-a asumat paternitatea declaraţiei Parlamentului.

Declaraţia a fost votată cu 285 de voturi „pentru”, cinci „contra” şi două abţineri de Parlamentul României. Senatoarea Diana Şoşoacă a criticat adoptarea documentului. „Mai avem un pas şi vom fi solicitaţi probabil după o lună de la intrarea în război, încălcând Constituţia, să aprobăm intrarea României în război. Un război în care România va fi folosită doar ca teatru de operaţiuni”, a mai spus ea, după care i-a fost oprimit.

Deputatul PNL Pavel Popescu, în Parlamentul României, a spus că că „este de datoria noastră minimă, morală, ca de fiecare dată când auzim astfel de cuvinte, ca cele care au fost rostite public, să ieşim public şi să fim de partea bună a istoriei, de partea adevărului”.

„Este absolut inacceptabil ca nişte colegi care vin dintr-un soi de hemoragie, aici, zilnică, din Ambasada Rusiei, şi vreau să clarific acest lucru, informaţie publică. Colegii care au vorbit se duc săptămânal, lunar, în Ambasada Rusiei, în casa celor care îl validează pe criminalul Putin în acest război”, a spus el.

Recomandări

POLITICO: IOHANNIS „VÂNEAZĂ” JOB DE TOP
BĂLAN POATE ASIGURA VOT ELECTRONIC
A.I. ÎȚI ADUCE AMINTIRILE DIN COPILĂRIE
ALTMAN ÎNCEPE TRAINING CU URMĂTORUL MODEL A.I.
PROTESTE DE AMPLOARE ÎN GEORGIA
DEFICITUL BUGETAR S-A DUBLAT

„Ceea ce fac unele partide politice din România şi unii politicieni absolut iresponsabili, astăzi, de la pupitrul Parlamentului, este un rău mult mai mare decât ne putem imagina. (…) Este la fel ca şi cum aţi arunca o grenadă, stimată doamnă senator, pentru că ceea ce se spune de la pupitrul Parlamentului este atât de toxic încât nu ştiu dacă noi realizăm cu adevărat. Orice parttid politic, orice lider al unui partid, orice politician din acest Parlament care are curajul, în vreun fel, direct sau indirect partea Federaţiei Ruse, care calcă în picioare poporul ucrainean, are pe mâinile sale sângele celor care mor zilnic acolo”, a adăugat Popescu.

Replica pentru Pavel Popescu a venit de la liderul AUR, George Simion.

„Domnul Pavel Popescu poate face parte din categoria analfabeţilor funcţionali care nu sunt în stare să înşeleagă un discurs. Şi dumneavoastră sunteţi în categoria extremistă care vrea să pună pumnul în gură unora şi altora. Trebuie să liniştim de la tribuna Parlamentului toţi românii, nu, nu intrăm în război, nu ne trimitem copiii la război. Românii au fost speriaţi mult prea mult, de pandemie, de crize repetate, nu ne trimite nimeni într-un război care nu e al nostru”, a spus Simion, care a reamintit că formaţiunea sa a cerut ca în declaraţia Parlamentului să fie introdusă situaţia etnicilor români din Ucraina, respectiv necesitatea de a proteja patrimoniul şi biodiversivitatea unice ale Deltei Dunării.

Senatorul PSD Titus Corlăţean şi-a asumat paternitatea declaraţiei Parlamentului.

„Este scris pentru că era necesar, este un element de poziţie constantă a statului român, dincolo de suişurile şi coborâşurile din ultimele zile. Aşa încât, atunci când statul român are de afirmat un interes major trebuie să îl afirme, nu iraţional, nu urlând”, a afirmat social-democratul.

La rândul său, deputatul Dan Barna a spus că iniţiativa declaraţiei aparţine USR. „Multă fanfaronadă şi multe muşte la arat la declaraţia aceasta pe care a adoptat-o Parlamentul României”, a spus Barna.