• Declarația cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei a fost adoptată de legislativ.
  • Astfel, Parlamentul Republicii Moldova condamnă brutalitatea războiului de agresiune a Federației Ruse împotriva Ucrainei.
  • Rusia nu a comentat imediat declarația parlamentului moldovean.

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat joi o declarație prin care condamnă invazia rusă în Ucraina, care a contribuit la creșterea tensiunilor dintre Moscova și Chișinău, potrivit Reuters.

O majoritate restrânsă de 55 de deputați din adunarea cu 101 locuri a votat pentru declarație, care afirmă că invazia Moscovei a început odată cu confiscarea peninsulei Crimeea în februarie 2014 și cere retragerea tuturor trupelor rusești din Ucraina.

În declarație se afirmă că Rusia duce un război de agresiune ilegal, neprovocat și nefondat în Ucraina, care încalcă principiile dreptului internațional, și a reluat apelurile Kievului pentru un tribunal internațional care să judece crimele de război.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Tensiunile dintre Rusia și Moldova, care se învecinează cu Ucraina și Moldova, au crescut brusc de la începutul războiului.

Micuța fostă republică sovietică a protestat față de Moscova că rachete rusești îndreptate spre Ucraina au intrat în spațiul aerian moldovean și că resturi de rachete au aterizat în interiorul Moldovei și a acuzat Moscova că a complotat pentru a răsturna guvernul proeuropean de la Chișinău.

Rusia a negat acuzațiile și a acuzat Ucraina și alte țări că alimentează instabilitatea în regiunea separatistă moldovenească Transnistria, unde se află aproximativ 1.500 de soldați ruși. Chișinăul și Kievul au respins acuzațiile.

Rusia nu a comentat imediat declarația parlamentului moldovean.