• Un oficial de rang înalt de la Casa Albă a declarat că administrația crede că această problemă ar putea obține sprijinul democraților.
  • Susținătorii dreptului la avort au criticat în trecut administrația președintelui american Joe Biden.
  • Administrația Biden se va sprijini pe două legi federale specifice pentru a-și ascuți tacticile de litigii federale împotriva statelor care limitează avortul.

Încurajată de o victorie în Kansas, unde alegătorii au respins în mod decisiv interzicerea avortului, și având în vedere alegerile parțiale din noiembrie, Casa Albă promovează o nouă strategie triplă pentru a proteja dreptul la avort, au declarat pentru Reuters surse care au cunoștință directă despre acest subiect, iar aceasta folosește o abordare diferită – ajungând la bărbați.

În noul manual, care nu a fost raportat anterior, administrația Biden se va sprijini pe două legi federale specifice pentru a-și ascuți tacticile de litigii federale împotriva statelor care limitează avortul; va colecta date și cercetări privind modul în care restricțiile afectează femeile și va comunica acest lucru alegătorilor; și va veni cu un plan coerent de transmitere a mesajelor despre modul în care sarcinile forțate afectează negativ atât femeile, cât și bărbații.

Oficiali de rang înalt de la Casa Albă, consilieri și avocați pentru dreptul la avort au organizat mai multe apeluri de strategie și angajament de mare amploare în ultimele zile, inclusiv un apel din 4 august cu aproape 2.000 de participanți, pentru a auzi planurile administrației, au declarat sursele, care au vorbit sub rezerva anonimatului pentru a discuta despre întâlnirile private.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Susținătorii dreptului la avort au criticat în trecut administrația președintelui american Joe Biden pentru că a fost lentă în a acționa în jurul unei decizii a Curții Supreme de Justiție din iunie care a pus capăt dreptului constituțional la avort. În ultimele zile, Casa Albă a investit o nouă energie în această problemă, au spus ei. Două ordine executive, împreună cu un angajament constant cu părțile interesate cheie, condus de vicepreședintele Kamala Harris, au atenuat unele îngrijorări, au adăugat ei.

Casa Albă merge cu adevărat până la capăt în încercarea de a-și promova mesajul privind problema avortului în alegerile de la mijlocul mandatului”, a declarat Lawrence Gostin, director al facultății Institutului pentru Dreptul Sănătății Naționale și Globale al Universității Georgetown, care a lucrat cu Casa Albă. Ei speră că acest lucru va juca bine în rândul femeilor din suburbii, iar acesta a fost avantajul lui Biden în alegerile prezidențiale”.

Un oficial de rang înalt de la Casa Albă a declarat că administrația crede că această problemă ar putea obține sprijinul democraților din partea multor alegători republicani în timpul alegerilor de la mijlocul mandatului.