• Prima doamnă Jill Biden, ea însăși profesoară, va susține o discuție la Casa Albă despre provocările învățământului.
  • ZipRecruiter aruncă pe piață un nou portal online de locuri de muncă special pentru școli.
  • Casa Albă încurajează guvernele de stat și locale să cheltuiască fondurile American Rescue Plan pentru creșterea salariilor profesorilor.

Administraţia Biden a anunţat miercuri o serie de iniţiative pentru a face faţă problemelor de recrutare a profesorilor în SUA – care în opinia sa sunt cauzate de salariile prea mici -, în special în colaborare cu site-uri de căutare de locuri de muncă şi cu sindicate, potrivit USA Today.

Iniţiativele urmează să fie expuse în cursul zilei de miercuri, la Casa Albă, sub coordonarea soţiei preşedintelui Joe Biden, Jill Biden, ea însăşi profesoară într-o universitate publică.

,,Prea multe şcoli au dificultăţi în a ocupa poziţii de profesori„, constată executivul american într-un comunicat, făcând apel la creşterea salariilor.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

,,În medie, profesorii câştigă cu 33% mai puţin decât alte persoane active cu o diplomă de învăţământ superior” , îşi exprimă regretul Casa Albă, care subliniază că salariul săptămânal al profesorilor în şcolile americane, ajustat la inflaţie, nu a crescut în medie decât cu 29 de dolari între 1996 şi 2021.

Deşi executivul american nu controlează direct la nivel federal recrutarea şi remunerarea profesorilor, competenţe care aparţin statelor şi colectivităţilor locale, el are totuşi puterea de a acţiona indirect.

Casa Albă a anunţat astfel iniţiative pentru crearea a trei site-uri specializate pentru a încuraja recrutarea profesorilor.

Departamentul Educaţiei şi Departamentul Muncii le-au scris, de altfel, colectivităţilor locale pentru a le încuraja să apeleze la fondurile publice disponibile, adică mai multe sute de miliarde de dolari pentru cheltuieli, votate pentru a relansa economia americană după pandemia de COVID-19.

Executivul american a mai precizat că mai multe organizaţii sindicale vor colabora în privinţa recrutărilor prin ucenicie.

De asemenea, Casa Albă îi încurajează pe profesorii din ţară să exploateze mecanismele de ştergere a datoriei studenţeşti care le sunt puse la dispoziţie.