- Un român aruncă 129 de kg de mâncare pe an
- Ministrul Agriculturii: ”Vom încerca să tragem un semnal de alarmă”
- Zilu internațională de conștientizare asupra risipei alimentare se sărbătorește pe 29 septembrie
Ziua internațională de conștientizare asupra risipei alimentare a scos la iveală discursul ecologist din politicienii de la București.
Premierul Ludovic Orban a deschis discuția: ”Îi îndemn pe toți cei care la sfârșitul zilei constată că au cumpărat prea multă mâncare, înainte de a o arunca, să se gândească cum anume ar trebui să procedeze pentru a avea o conduită de consum moderată”
„Un român aruncă 129 de kilograme de mâncare pe an, în medie, însemnând mâncare gătită, fructe, legume, produse de panificaţie, lactate, carne. Avem pentru anul 2030 drept ţintă înjumătăţirea pe cap de locuitor a risipei alimentare”, spune Cornel Hanganu, consilier în cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă a României.
La rândul său, Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, arată că ”vom încerca să tragem un semnal de alarmă, să facem o agricultură sustenabilă, durabilă, să educăm consumatorul în direcţia prevenirii risipei alimentare şi în direcţia consumului de produse proaspete şi sănătoase”.