• Oamenii spun că li se îngrădește libertatea de alegere
  • Danemarca va elabora un certificat electronic de vaccinare destinat persoanelor care vor să călătorească
  • Adepții „Men in Black Denmark” spun că acest „pașaport” implică, de fapt, o obligație de vaccinare

Aproximativ 600 de persoane au ieșit, sâmbătă seara, pe străzile din Copenhaga pentru a protesta împotriva măsurilor anti-coronavirus luate de guvern. Între nemulțumirile oamenilor se numără și viitorul pașaport de vaccinare, scrie Le Figaro.

Protestanții se auto-intitulează „Men in Black Denmark”. Grupul s-a format pe Facebook și organizează mitinguri de mai bine de o lună. Danezii nemulțumiți de restricții s-au întâlnit în fața parlamentului pentru a susține „libertatea de alegere” și a denunța „constrângerea” și „dictatura”.

Deși era foarte frig afara, la protest au fost prezenți și copii, iar manifestanții au militat pentru eliminarea „pașaportului corona”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

La fel ca alte țări europene, Danemarca va elabora un certificat electronic de vaccinare împotriva COVID-19 destinat persoanelor care vor să călătorească. Cardul ar uma să fie folosit și pentru participarea la evenimente sportive sau culturale sau chiar la restaurante.

Adepții „Men in Black Denmark” spun că acest „pașaport” implică, de fapt, o obligație de vaccinare și, prin urmare, o restricție suplimentară asupra libertăților individuale. În Danemarca vaccinarea este recomandată, dar nu obligatorie.

Manifestanții au mărșăluit cu torțe în centrul capitalei daneze scandând „Ne-am săturat!” sau „Libertatea pentru Danemarca”.

În urmă cu două săptămâni, a avut loc un eveniment similar. Atunci, protestanții au ars un manechin cu imaginea primului ministru. Pentru asta, doi bărbați au fost reținuți și urmăriți penal pentru „amenințări” la adresa premierului Mette Frederiksen.

Sursa: Profimedia

Magazinele, barurile și restaurantele neesențiale sunt închise acum în țara scandinavă. Guvernul a extins restricțiile până cel puțin pe 28 februarie. Cu toate acestea, școlile primare se pot redeschide luni.