• Polițiștii verifică toate firmele care comercializează explozibili, în cazul omului de afaceri asasinat la Arad
  • Anchetatorii nu au aflat deocamdată ce substanță a provocat explpozia
  • Anchetatorii continuă să îi audieze pe cei care l-au cunoscut pe Ioan Crișan

Informații de ultimă oră, în cazul atentatului cu bombă de la Arad. Polițiștii verifică toate firmele care comercializează explozibili, inclusiv articole pirotehnice. Dar, verifică și ipoteza conform căreia dispozitivul exploziv ar proveni din Serbia.

Anchetatorii nu au aflat deocamdată ce substanță a provocat explpozia și încă fac analize de laborator și merg pe toate pistele. Iau în calcul atât ca substanța explozibilă să fie de proveniență militară, cât și de proveniență civilă. Dar, prima variantă e cea mai plauzibilă, pentru că a fost folosită o cantitate mică, astfel încât dispozitivul să nu fie detectat.

Specialiștii în arme și muniții spun că există două variante: un coktail din mai multe substanțe chimice, care odată împrăștiate provoacă incendiu, sau un explozibil plastic, combinat cu substanțe inflamabile. Acesta e foarte greu de procurat în România, dar ar putea proveni din țări precum Ucraina sau Italia.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Anchetatorii continuă să îi audieze pe cei care l-au cunoscut pe Ioan Crișan. Marți au mers din nou acasă la el și, în prezența soției au ridicat noi probe, în special documente, facturi și carduri bancare. Tot marți, au mers la pescăria lui Ioan Crișan, unde iau probe dintr-o hală. E vorba despre hala în care și-ar fi ținut mașina mai multe zile la rând, înainte de explozie.