• Andrzej Duda, președintele Poloniei, se află într-o vizită oficială în România
  • Klaus Iohannis și Andrzej Duda au discutat despre proiectul de cale ferată Rail2Sea, care va lega porturile Constanța și Gdansk și cel rutier Via Carpathia
  • Cei doi șefi de stat au abordat și situația îngrijorătoare de securitate din Ucraina

Președinții României și Poloniei, Klaus Iohannis și Andrzej Duda, au discutat, luni, despre proiectul de cale ferată Rail2Sea, care va lega porturile Constanța și Gdansk și cel rutier Via Carpathia, precum și situația îngrijorătoare de securitate din Ucraina.

„Am abordat și subiectul cooperării în plan regional în cadrul Inițiativei celor Trei Mări, cu accent pe implementarea proiectelor strategice de interconectare regională. Din această perspectivă, am agreat continuarea promovării comune, cu prioritate, a proiectului de cale ferată Rail2Sea, care va lega porturile Constanța și Gdansk și, respectiv, a proiectului rutier Via Carpathia”, spune Klaus Iohannis.

Șeful statului român precizează că în cadrul discuțiilor o atenție specială a fost acordată dimensiunii de securitate.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„În cadrul întrevederii, am abordat, în mod firesc, și evoluțiile din Vecinătatea Estică. Astfel, am reiterat sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova și am discutat situația îngrijorătoare de securitate din Ucraina și din jurul Ucrainei, precum și provocările legate de Belarus”, adaugă Iohannis.

Președintele Poloniei apreciază că „trebuie intensificată colaborarea politică și economică după pandemie” și i-a mulțumit lui Klaus Iohannis pentru organizarea summitului B9, înaintea summitului NATO de la Bruxelles.

Cei doi șefi de stat vor participa marți la exercițiul militar „Justice Sword 21”, la Poligonul Smârdan București.