• O viitoare modificare a legilor privind sexul în Indonezia ar putea afecta turiștii care se îndreaptă spre Bali.
  • Săptămâna aceasta s-a raportat că Indonezia, o țară majoritar musulmană din Asia de Sud-Est, ar urma să adopte o nouă legislație care să interzică sexul înainte de căsătorie.
  • Noua lege se va aplica atât turiștilor străini, cât și cetățenilor indonezieni și prevede o pedeapsă de până la un an de închisoare pentru cei care încalcă regulile.

O viitoare modificare a legilor privind sexul în Indonezia ar putea afecta turiștii care se îndreaptă spre Bali.
Săptămâna aceasta s-a raportat că Indonezia, o țară majoritar musulmană din Asia de Sud-Est, ar urma să adopte o nouă legislație care să interzică sexul înainte de căsătorie.

Noua lege se va aplica atât turiștilor străini, cât și cetățenilor indonezieni și prevede o pedeapsă de până la un an de închisoare pentru cei care încalcă regulile. Conviețuirea cu un partener înainte de căsătorie va fi, de asemenea, interzisă și va fi sancționată cu șase luni de închisoare. Legea se va aplica, de asemenea, în toate zonele Indoneziei, inclusiv în Bali, un loc de vacanță, și se preconizează că va intra în vigoare peste trei ani.

Dar, ce înseamnă acest lucru pentru turiștii din Bali?

Bali este cunoscut pentru plajele sale uimitoare, vilele private ieftine, mâncarea delicioasă și stațiunile de lux. Din acest motiv, atrage sute de mii de turiști străini – inclusiv cupluri necăsătorite. Se crede că noile legi vor fi adoptate pe 15 decembrie, dar va dura ceva timp până când vor intra în vigoare.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Atunci când hotărârea va fi adoptată, ar putea face mai dificil pentru cuplurile necăsătorite să se cazeze într-o cameră de hotel, relatează Daily Mail. Maulana Yusran, șeful adjunct al consiliului indonezian pentru industria turismului, a precizat: Hotelurile sau orice facilități de cazare sunt ca o a doua casă pentru turiști. Odată cu ratificarea acestui cod penal, hotelurile sunt acum locuri problematice”.

Se crede că cuplurile pot fi urmărite penal doar dacă sunt raportate de către un soț, un părinte sau unul dintre copii. Cu toate acestea, înainte de a rezerva o excursie în Bali pentru un cuplu necăsătorit, trebuie să verificați întotdeauna instrucțiunile actuale ale FCDO pe site-ul gov.uk. Avizul oficial nu a fost încă actualizat, dar ar trebui să fie modificat odată ce legea va fi adoptată.

De asemenea, persoanele singure ar trebui să țină cont de aceste sfaturi înainte de a se cupla cu alți turiști sau localnici. Ar fi înțelept să verificați de două ori orice text cu litere mici înainte de a rezerva un hotel, în cazul în care locul de cazare are propriile reguli. Turiștii ar trebui să verifice întotdeauna de două ori toate regulile care se aplică atunci când fac rezervări pentru o destinație de vacanță.

În plus, asigurați-vă că știți legile cu privire la ceea ce puteți aduce în fiecare țară înainte de a vă face bagajele! Există mai multe națiuni care au restricții destul de neobișnuite despre care s-ar putea să nu știți decât dacă vă uitați la orientările oficiale. Celor care s-au îndreaptat spre Cupa Mondială din Qatar li s-a spus la începutul acestui an să nu aducă în țară băutură, carne de porc sau jucării sexuale, în caz contrar riscând să fie cercetați penal.

În timp ce părinții care se îndreaptă spre Canada ar trebui să știe că în această țară nord-americană sunt interzise din 2004 cărucioarele pentru copii – adică scaunele pentru copii pe roți. Cărucioarele sunt interzise în Canada, chiar și pentru o vacanță. În Singapore, este ilegală introducerea gumei de mestecat în țară din 1992 – există excepții pentru guma dentară și cea cu nicotină.

În timp ce în Japonia, orice medicament care conține pseudoefedrină – precum Sudafed și inhalatoarele Vicks – este interzis. Medicamentele care conțin codeină sunt, de asemenea, interzise în Japonia, iar cetățenii străini au fost chiar reținuți și deportați pentru infracțiuni.