• Mesajul furibund viza legile prohibiției prezente în 1921 și a fost descoperit abia după ce protestatarii au dărâmat statuia Reginei Victoria anul trecut.
  • Un mesaj vechi de un secol sub statuia dărâmată a Victoria la legislatura din Manitoba deplânge interzicerea băuturii.
  • Statuia fusese dărâmată, iar capul a fost aruncat în râul Assiniboine de către protestatari în timpul unui miting privind mormintele copiilor indigeni, anul trecut.

Un mesaj care datează de peste o sută de ani a fost găsit sub o statuie a reginei Victoria din Canada, care a fost dărâmată de protestatari anul trecut. Mesajul care datează din 1921 a fost descoperit sub o statuie a reginei Victoria – care se plângea de lipsa alcoolului în timpul prohibiției.

Muncitorii au scos sticla de la baza statuii în timp ce săpau pământul de sub statuia căzută în Manitoba, Canada. Scrisoarea, datată 30 iulie 1921, ar fi fost scrisă ca o scuză pentru că nu a putut plasa o sticlă de coniac sub statuie din cauza legilor prohibiției de la acea vreme.

În Statele Unite a fost interzisă producerea, importul sau vânzarea de alcool între 1920 și 1933. Legea a fost aceeași și în Canada. Mesajul este următorul: Din cauza prohibiției, nu putem adera la obiceiul de a pune o sticlă de coniac sub piatră, fapt pentru care ne pare extrem de rău, a declarat Reg Helwer, ministrul responsabil pentru serviciile guvernamentale, a relatat Mirror.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Mesajul fusese semnat de un cioplitor de piatră, de muncitori și de un birocrat care era ministrul adjunct al lucrărilor publice din provincie la acea vreme. Statuia fusese dărâmată, iar capul a fost aruncat în râul Assiniboine de către protestatari în timpul unui miting privind mormintele copiilor indigeni, anul trecut.

Helwer a declarat că nu este prima dată când o bucată de istorie din Manitoba a fost dezgropată. „Se pare că există lucruri de această natură în jurul legislaturii. Pe măsură ce mutăm pietre, descoperim lucruri de acest gen”, a spus el. „Pentru mine, este o poveste foarte interesantă, mai ales având în vedere vârsta clădirii, care a sărbătorit recent o sută de ani, nu cu mult timp în urmă.”