• Revolta lui Prigojin împotriva lui Vladimir Putin a dominat titlurile din întreaga lume.
  • The Sunday Mirror afișează pe prima pagină titlul „Putin a atins pragul”, alături de imagini cu cele două figuri principale: președintele rus și Prigojin.
  • Cei de la The Independent au ales un titlu de impact: „Revoltă, haos și panică pe străzile Moscovei” și au analizat efectul rebeliunii de la Moscova, unde au fost luate măsuri „antiteroriste”.

Presa din întreaga lume s-au grăbit pentru a acoperi evenimentele care se mișcă rapid din interiorul Rusiei, mulți evaluând ce ar putea însemna aceasta pentru Vladimir Putin, scrie The Guardian.

Revolta extraordinară a forței mercenare Wagner atât de crucială pentru mașina de război a lui Vladimir Putin în Ucraina a dominat titlurile din întreaga lume și a ridicat semne de întrebare cu privire la stăpânirea președintelui rus asupra puterii.

The Sunday Times a spus „Putin umilit de revoltă” alături de o imagine principală care arată mercenari Wagner care își antrenează puștile pe cartierul general militar rus din Rostov-pe-Don, orașul din sudul Rusiei.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

The Observer spune „Șeful rebeliunii oprește înaintarea tancurilor spre Moscova pentru a opri vărsarea de sânge”” lângă o imagine a unui tanc Wagner din Rostov-pe-Don. Pe front apare și analiza lui Luke Harding, în care el spune că revolta condusă de șeful lui Wagner, Evgheni Prigojin, este una slabă.

The Sunday Mirror afișează pe prima pagină titlul „Putin a atins pragul”, alături de imagini cu cele două figuri principale: președintele rus și Prigojin. Pe linia sa de deasupra ei scrie: „Teroarea îl transformă pe dictator”.

The Sunday Telegraph afirmă că „revoltații Wagner se întorc după ce au încheiat un acord cu Putin” și notează cum convoiul de rebeli care se îndrepta spre Moscova au parcurs 240 km înainte de a se „opri brusc”. Profesorul Robert Tombs spune că Putin „a evitat cu strictețe momentul său din 1917”, o referire la revoluția rusă. Apoi spune: „Pentru ca un stat să existe, oamenii cu arme trebuie să fie dispuși să se supună lui. După fiasco-ul din ultimele ore și luni, cât timp se va aplica acest lucru lui Putin?”

The Independent analizează efectul rebeliunii de la Moscova, unde au fost luate măsuri „antiteroriste”, s-au instituit blocaje rutiere și locuitorii au avertizat să rămână în casă pe măsură ce convoiul Wagner se apropie. Titlul său este „Revoltă, haos și panică pe străzile Moscovei”.

Citește și